Знаменита випускниця Тернопільського педуніверситету розчулила всю Україну щирим вчинком

240510116_3025015281090253_2640807732019732967_n

Ще зовсім недавно ім'я цієї наполегливої цілеспрямованої дівчини було в усіх на вустах, адже нещодавня магістрантка, а нині випускниця факультету фізичного виховання ТНПУ борчиня Ірина Коляденко здобула для України бронзову медаль на Олімпійських іграх в Токіо.

За досягнення високих спортивних результатів, виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України 22-річну Ірину Коляденко нагородили орденом княгині Ольги ІІІ ст.

Олімпіада завершилася, та вже другий день Ірина знову стала героїнею центральних новинних видань. До спортивної слави дівчині не звикати: Ірина - чемпіонка Європи, срібна призерка чемпіонату світу, багаторазова призерка чемпіонатів Європи. Та на цей раз Ірина здивувала і розчулила всіх своїм зворушливим і щирим вчинком.

За олімпійську перемогу Ірині належала ще одна нагорода - власна однокімнатна квартира. Ірина потребувала житла, тож ця нагорода була дуже доречна і бажана.

Але Ірина Коляденко вважала за необхідне віддати цю нагороду своєму тренеру Володимиру Яременко!

- Це мій тренер, з яким я працюю на протязі восьми років, який мене не тільки тренує, а й завжди був поряд протягом всього часу. Так, було не легко. Ну щоб ви розуміли, був такий час, що він мені купував одяг. Його маленька донька Тетяна та його дружина не бачать його місяцями, тому що він постійно зі мною на зборах. Знаходив кошти, щоб підтримати мене в першу чергу. Не маючи свого власного житла! Я дуже ціную весь вклад свого тренера в мене. Я розумію, на які жертви він йшов заради цієї перемоги. І хоч в нашій країні, на жаль, тренерів залишають поза увагою, але я все ж хочу сказати своєму тренеру ДЯКУЮ!!! І віддати подаровану мені квартиру заслуженому тренеру України Володимиру Васильовичу Яременку, - написала Ірина у Фейсбуці.

Несподіваний великодушний і вдячний вчинок швидко дістав розголосу у ЗМІ і нікого не залишив байдужим. Вражені читачі захоплюються спортсменкою і пишуть щирі коментарі зі словами підтримки і подяки.

А вчора ввечері з'явилася ще одна добра звістка. Міський голова м.Ірпінь, де зараз проживає Ірина Коляденко, оголосив, що чемпіонка таки отримає власне житло! Для цього буде виділено ще одну квартиру. Новину зустріли з радістю, адже така Людина справді заслуговує на нагороду!

Академічна спільнота ТНПУ щиро бажає Ірині та її тренеру і наснаги, успіхів, здоров'я і нових перемог! Нехай у ваших нових оселях буде радість і затишок, достаток і щастя!

Пресслужба ТНПУ  

Вибір читачів за тиждень

Відео