Ростислав Фук

«Знімали пряму трансляцію з замерзлого ставка»: стало відомо, як загинули троє дітей на Тернопільщині (відео)

Школярів шукали майже три дні, залучивши десятки рятувальників, правоохоронців, односельців. Батьків закликають стежити за організацією дозвілля дітей, контролювати їх соцмережі і гаджети

Голова Бучацької громади Віталій Фреяк, на території якої у водоймі знайшли 30 січня тіла трьох дітей, прокоментував ситуацію. Він розповів, що востаннє школярі виходили на зв’язок у соцмережі. Вони знімали пряму трансляцію з водойми. Про це пише Суспільне.

Дітей шукали звечора, але вже зранку почали бити на сполох, бо діти не повернулися додому. Вся поліція була піднята на ноги, працівники ДСНС, місцеві жителі. Вчора все обшукали, але ввечері ми зрозуміли, що скоріш за все треба, шукати треба якраз на льоді. По-перше, звідти була пряма трансляція, а по-друге, було видно місце, де немає криги. Саме на тому місці знайшли шапку одного з хлопців. Двоє дітей із села Переволоки і одна дитина — приїхала з Тернополя до родини, до бабусі, — каже Віталій Фреяк.

Нагадаємо, тіла трьох школярів рятувальники знайшли у ставку поблизу Переволоки в Бучацькій громаді. Близько 10 години їх виявили водолази. Про це повідомила пресофіцерка пожежно-рятувальної служби області Анастасія Боднарук. За її словами, пошуки трьох безвісти зниклих підлітків тривали три дні.

Діти 2009, 2010, та 2011 років народження зникли ще 28 січня. До пошуків залучили 40 рятувальників та 10 одиниць техніки. Співробітники ДСНС оглянули прилеглу територію до села Переволоки, а також поблизу місцевого ставу, що південніше села. Тіла дітей знайшли у водоймі, – розповіла пресофіцерка.

Анастасія Боднарук каже, у 2023 році на водоймах загинули 33 людини, з них двоє дітей. Цього року загинули четверо людей.

Закликаю батьків - звертайте увагу на організацію відпочинку вашої дитини, приділяйте, будь ласка, більше уваги своїм дітям та тримайте під контролем проведення їхнього дозвілля, більше часу спілкуйтеся, звертайте увагу на їхню поведінку. Потрібно контролювати й мобільні гаджети та соцмережі, активними користувачами яких є діти, а особливо підлітки. Потрібно привчати дітей до дисципліни та відповідальності. Наголошуйте, що жоден ролик у соцмережах не вартує ризику для безпеки дитини. Адже нехтування правилами поведінки на водних об’єктах у зимовий час може призвести до таких небажаних і трагічних наслідків, як в Переволоці, – каже Віталій Фреяк.

Фото ДСНС Тернопільської області, відео Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео