Ростислав Фук

Знизився рівень води у Тернопільському ставі

Виміряні показники передадуть представникам місцевого самоврядування для контролю та вирішення проблеми

Фахівці Регіонального офісу водних ресурсів виявили тенденцію до пониження рівня води в Тернопільському водосховищі на 15-20 сантиметрів. Про це повідомили у пресслужбі офісу.

Для встановлення сучасного стану водосховища провели комплекс інженерно-геодезичних та гідрометричних досліджень, що дозволило точно заміряти глибини водосховища.

Так, у 2014 році на замовлення Тернопільської міської ради було виготовлено технічний паспорт Тернопільського водосховища. Відповідно до нього, площа становила 311,1190 га; об'єм – 10173,5913 м3; максимальна глибина – 10,8 м, середня глибина – 3,27 м; довжина – 4455 м; ґрунти ложа – середні суглинки; вид регулювання стоку – сезонне.

На постійній основі, відповідно до виконання Програми державного моніторингу поверхневих та підземних вод, Регіональним офісом водних ресурсів у Тернопільській області проводяться визначення фізико-хімічних та хімічних показників якості води. У зв’язку з тим, що водосховище відноситься до категорії руслових, іде постійне накопичення даних і замулення водосховища. Виміряні показники передадуть представникам місцевого самоврядування для контролю та вирішення проблеми. Це важливий крок для запобігання подальшому зниженню рівня води та захисту наших водних ресурсів, 0 йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Тернопільщині почали суттєво міліти річки

Фото Антона Марчевського

Вибір читачів за тиждень

Відео