Дітей з Тернопільщини та сходу України відправили до срібних водоспадів

Близько 250 дітей з Тернопільщини та східних регіонів відправили на оздоровчий відпочинок у табір «Лісовий», що неподалік села Скоморохи Бучацького району. Там діти відпочиватимуть протягом 21 дня за кошти з обласного бюджету.

Сьогодні на площі Героїв Євромайдану було людно. Батьки проводжали на відпочинок своїх чад. Прийшов на площу й очільник області Степан Барна.

- Ми оздоровлюємо не лише дітей воїнів АТО та малозабезпечених сімей з Тернопільщини, - зазначив він. - Спонсоруємо відпочинок і 50 дітей з Донецької та Луганської області, зокрема Попаснянського району та Маріуполя. Ці діти бачили трагедію війни на власні очі, і це залишиться з ними на все життя.

Крім літнього відпочинку, Тернопільщина у рамках проведення акції «Від єдності до незалежності» допоможе дітям зі сходу підручниками до початку навчального року, а також оздоровленням не лише у нашому краї, а й за кордоном.

Наближається кінець відпочинкового сезону, тому зараз влада поспішає оздоровити й відправити на відпочинок якомога більше дітей - відправка відбувається ледь не кожних 3 дні.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

Довідково:

Оздоровчий комплекс «Лісовий» (Бучацький район) розташований в лісовій зоні на березі річки Стрипа і місцевого озера (100 км від м. Тернополя, 25 км від м.Бучача, З км від с.Скоморохи).

Комплекс має в користуванні три двоповерхових спальних стаціонарних корпуси, які можуть приймати відпочиваючих цілий рік по 360 осіб. У кожному корпусі на другому поверсі є кімнати відпочинку для проведення різноманітних конкурсів, ігор. Харчування 4-разове.

На території є озеро, доріжка здоров’я, поруч розміщені спортивні споруди, футбольна, баскетбольна, волейбольна площадки, майданчики малого і великого тенісу.

Інструктори комплексу проводять 1-2-денні походи до великих срібних водоспадів, до джерел “Чоловічі та Жіночі сльози”, “Дерево кохання”, “Скелі на семи джерелах” та інші маршрути. У 2-денних походах беруть участь дорослі та діти (віком від 15 років), нічліг у польових умовах (наметах).

Територія оздоровчого комплексу охороняється.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео