Батько лицаря Небесної сотні подарував збаразькій бібліотеці унікальне видання

У читальному залі центральної районної бібліотеки Збаража відбулася визначна подія: фонд поповнився унікальним виданням - фотолітописом у трьох книгах "Майдан:Революція гідності". Цінний подарунок зробив батько Героя України, Героя Небесної сотні Устима Голоднюка Володимир Голоднюк.

Цю книгу пан Володимир отримав від Святійшого Патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета. 4 липня У Михайлівському Золотоверхому соборі Філарет очолив заупокійну панахиду за героями Небесної сотні. Місце для нагородження обрали не випадково, адже саме Михайлівський монастир став прихистком для учасників Революції Гідності взимку 2013-2014 років.
Після молитви Філарет вручив представникам 106 родин Героїв, загиблих під час подій Революції Гідності, церковні медалі «За жертовність і любов до України» та видання «Майдан. Революція Гідності». Серед відзначених – батьки тернопільських Героїв Устима Голоднюка, Назарія Войтовича, Олександра Капіноса, Василя Мойсея, Ігоря Костенка.
До складу представленої трилогії увійшли книги «Студентський майдан», «Революція гідності» і «Небесна Сотня»
В книзі немає підписів, немає переліку імен, тому що неможливо помістити всіх учасників – їх понад 11 млн. було на Євромайдані в Києві, на Майданах у регіонах. Але в книзі є душа, сильні емоції, високохудожні фото, де кожен зможе знайти багато спільних друзів, впізнати якісь моменти, коли дійсно перебував на межі між життям і смертю.
Потужна енергія фото передається все більше і більше з кожною новорозкритою сторінкою. Цитати та вірші до них теж нікого не залишають байдужими. В книзі - дух, піднесення патріотизму, готовність до пожертви. Це наша боротьба, наша історія, наше життя, наш Майдан. 
Керівник проекту - один з комендантів Майдану, народний депутат Степан Кубів. Книга видана виключно за кошти меценатів. Жодної державної копійки в проекті немає.

 


Видання є спільною роботою низки громадських організацій та сімей Героїв Небесної Сотні,активістів,яка відбувалася за партнерської підтримки Держкомітету телебачення і радіомовлення України, інформаційних агентств УНІАН, «Укрінформ», видавничих колективів, українських діаспор у світі.
Мета даного проекту – щоб книги згодом потрапили в кожну українську сім'ю, оскільки майже кожен свідомий українець був причетний до подій Майдану, і тому повинен мати спогади про це.
Володимир Голоднюк вважає, що, незважаючи на цінність книги особисто для нього, видання все-таки має зберігатися не в родині, а в бібліотеці, щоб книгу мали можливість побачити читачі бібліотеки та всі бажаючі. Щоб пам’ять про Майдан та Революцію Гідності передавалась прийдешнім поколінням, йдеться у спільноті Політичний Збараж.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео