На відкритті нового сезону у філармонії виступить зірка світового масштабу

Тернопільська обласна філармонія відкриває 76-ий концертний сезон. Офіційне відкриття відбудеться 13 вересня о 17:00 у приміщенні Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Т. Г. Шевченка. Родзинкою свята має стати виступ солістки Римської і Мадридської опер Софії Соловій.

Про це повідомив директор філармонії Ярослав Лемішка.

«Не часто в Тернопіль приїжджає зірка такого масштабу, тому ми вирішили провести святковий концерт у драмтеатрі. Камерний зал філармонії вміщає 350 людей, а в театрі можуть вміститися 600 слухачів, тому ми хочемо зібрати якнайбільшу кількість людей», - пояснює таке рішення Ярослав Лемішка. 

Софія Соловій народилася у Львові і з 4 років почала займатися музикою. Згодом переїхала в Італію, де вдосконалила свою вокальну майстерність у провідних закладах оперного мистецтва, співпрацюючи зі співаками та диригентами світової слави. Софія Соловій – лауреат 14 міжнародних вокальних конкурсів. За час своєї музичної діяльності співачка виступила на сценах оперних театрів Франції, Італії, Польщі та багатьох інших країн, заслуживши славу талановитої оперної співачки. Також Софія виступає як виконавиця камерної та кантатно-ораторіальної музики. 

Не приховуючи радості, Ярослав Лемішка вважає за честь прийняти в Тернополі співачку такого рівня.

Нагадаємо, минулого року Тернопільська обласна філармонія святкувала 75-річчя з дня заснування, що знайшло відлуння в концертній програмі закладу. Ярослав Лемішка запевняє, що 76-ий сезон подарує тернополянам чимало приємних сюрпризів.

А вже зовсім скоро дізнавайтеся разом з «Тереном» деталі відкриття нового сезону.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео