У Тернополі відзначили Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Акція до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми відбулася у Тернополі 18 жовтня. Захід проводили представники громадської організації ТМЖК «Відродження нації» спільно з департаментом сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Тернопільської облдержадміністрації.

Аналогічна акція відбувалася ще в 16 обласних центрах України, оскільки ініціатором заходу стала Всеукраїнська коаліція громадських організацій з протидії торгівлі людьми, членами якої є 29 організацій по всій країні. ТМЖК «Відродження нації» є членом Всеукраїнської коаліції.

«Торгівля людьми - надзвичайно об’ємна й актуальна проблема сьогодення. Наша організація вже 17 років працює в цій сфері, і ми бачимо, що роботи маємо ще достатньо, - зазначила Зоряна Барчук, представниця ТМЖК «Відродження нації».

Європейський день боротьби з торгівлею людьми був започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським парламентом як день консолідації діяльності, спрямованої на підвищення обізнаності про торгівлю людьми.

Акція зацікавила мешканців міста та гостей. Пересічні громадяни запрошувалися до створення символічного напису «Європа без торгівлі людьми!» з білих стрічок на синьому фоні. О 13.00 одночасно у всіх містах, що були залучені до участі в акції, випустили 50 синіх та жовтих гелевих кульок – символічний знак солідарності та активності України в сфері протидії торгівлі людьми.

Вибір читачів за тиждень

Відео