Тернопільські водії без «даішників» розслабились (відео)

Після ліквідації ДАІ на Тернопіллі збільшилася кількість ДТП. Причиною аварій все частіше стає безвідповідальна поведінка водіїв на дорогах, які перестали боятися «радарів». Ще кілька місяців перехідного періоду від Державтоінспекції до патрульної поліції тернопільські водії їздитимуть без пильного контролю. 
А з новими правилами – нові проблеми. Чи готова Тернопільщина до практичного застосування нововведень на дорогах, з’ясовували журналісти ТТБ.
Лише за три тижні листопада 62 людей потерпіли у ДТП, четверо загинуло. Тривалий час в області простежується збільшення випадків аварій на дорогах.
Нові поліцейські, яких сьогодні відбирають на патрульну службу, до роботи приступлять не швидше березня. Втім, їх лише 200, і територія їхньої відповідальності - місто Тернопіль і Тернопільський район. Інші райони ще рік залишатимуться без контролю на дорогах. 
Більшість тернопільських водіїв взагалі не цікавились реформою, знають лише про штрафи і бали, які запрацюють ще не скоро.
Найбільш проблемним нововведенням тернополяни назвали відповідальність за порушення власника авто, а не водія, хоча дуже часто це різні люди.
Прийдешні зміни стануть справжнім головним болем для власників транспортних засобів, які не продавали, а передавали свої авто в користування за Генеральним дорученням. Саме така схема продажу була поширена до 2013 р., оскільки дозволяла продавцям заощадити на податку при продажу авто і зборі в Пенсійний фонд. Тепер заощадливим продавцям доведеться терміново розшукувати покупців і просити їх офіційно оформити угоду. При цьому їм світять чималі витрати.

Вибір читачів за тиждень

Відео