Віталій Скоцик: «Відродиться українське село – відродиться Україна» (фото)

Лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик під час перебування на Тернопільщині висловив точку зору цієї політичної сили на подальший розвиток України. На його переконання, прогрес можливий за умови відродження українського села.

Аграрний потенціал України може стати тією потужною силою, яка «витягне» за собою всю економіку, і, як наслідок, - дасть поштовх розвитку культури, освіти, охорони здоров’я, іншим важливим галузям.

Ця теза була ключовою під час сьогоднішнього спілкування Віталія Скоцика з аграріями Тернопільщини.

На переконання лідера Аграрної партії, парадоксальним є  той факт, що український парламент практично не представлений політиками, які захищали б інтереси національного сільгоспвиробника. Аграрна партія Україна – партія, котра вже в своїй назві декларує свої наріжні програмні принципи і засади діяльності. Досить гучно ця перспективна політична сила нагадала про себе під час місцевих виборів восени минулого року. І нині на Тернопільщині склалися усі передумови для створення потужної обласної партійної організації.

«Загалом на Тернопільщині добра господарська діяльність, - сказав Віталій Скоцик. - Тут заможні господарі, спокійна політична ситуація. На жаль, область за минулий рік в загальному економічному плані дала падіння 9,3% і в аграрному виробництві – 8,2 відсотки. Так склалося через те, що, змінивши систему оподаткування два роки тому, вже у 2015 році держава забрала в аграріїв 20 млрд. гривень оборотних коштів. Автоматично господарі не могли так, як раніше, добре засіятися. Вони не змогли використати ті добрива, які планували, не закупили техніку, запасні частини, насіння, як передбачали, а, отже, виробили менше продукції. І подивіться, які складові отримали найбільше падіння: 19 відсотків – це борошно та круп’яні вироби, 17% - виробництво м’яса і м’ясопродуктів. Тобто за такої ситуації сьогодні є основа для об’єднання аграріїв Тернопільщини».

Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик і новообраний голова Тернопільського обласної організації партії, генеральний директор ПАП «Агропродсервіс» Іван Чайківський

Спікер наголосив: наші цінності – це земля й ті, хто на ній працює. Це та платформа, на якій можна об'єднати країну. Відродиться українське село – відродиться Україна. І йдеться не про галузевий рух. Мова про партію українського народу.

Також лідер Аграрної партії повідомив, що, крім відновлення партійної структури по всій Україні, створено і діє страйковий комітет, який вкотре готовий вийти на загальнонаціональний страйк, якщо прийматимуться економічні рішення всупереч інтересам розвитку галузі.

Агросектор, вважає Віталій Скоцик, може стати пріоритетною галуззю, яка зупинить падіння всієї економіки. Політичні партії і галузеві організації об'єднуються задля просування такого бачення реформ.  Тому аграрії, за словами Віталія Скоцика, повинні захищати свої права, домагатися розвитку галузі, яка за багатьма позиціями виводить Україну на перші місця на світових ринках і приносить мільярди валютних надходжень у державний бюджет.

Але цьому не сприяє нинішній уряд, в тому числі й «аграрний» міністр Олексій Павленко. Коментуючи ситуацію, яка склалася навколо його особи у зв’язку з можливим відкликанням з посади, Віталій Скоцик сказав: «Коли відбувалося шість страйків аграріїв, галузевого міністра ніхто не чув. Ніхто не з’являвся до людей. Ні міністр економіки, ні міністр фінансів, ні міністр агропромислової політики не виходив. Зрештою, не треба звинувачувати людину, яку делегувала на посаду «аграрного» міністра політична сила, котра ніякого стосунку не має ні до села, ні до аграрного виробництва. Відкликання міністра аграрної політики та продовольства – піар «Самопомочі». Насправді ні для галузі, ні для відстоювання інтересів аграріїв це ніякої ролі не відіграє. Більше того, у тих змінах податкового законодавства, які відбулися 24 грудня 2015 року, «Самопоміч» дала 15 ключових голосів, які забрали в аграріїв ту систему оподаткування, за яку ми боролися.

Орест Сарматський

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео