Віра Олександрович

Мистецьке свято триватиме у Тернополі цілий тиждень (фото, відео)

unnamed (13)

-Ми впевнені, що у Тернополі упродовж тижня триватиме справжнє мистецьке свято, - каже головний режисер Тернопільського академічного драматичного театру ім. Т.Шевченка Олег Мосійчук. – Ми багато для цього старалися…

Власне, XIV Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют» відбуватиметься із 17 до 25 вересня включно. Свої постановки на сцені покажуть знані театри із Києва, Львова, Чернівців, Рівного, Коломиї і Волині. Програму підбирали довго, адже намагалися, щоб вона була якісною і різноманітною, наголошує Олег Мосійчук.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=F7HD8flztGw&feature=youtu.be[/embed]

Відкриватиме фестиваль Тернопільський академічний драматичний театр ім. Т. Шевченка. Він покаже прем'єру героїчної трагікомедії Павла Ар'є «Слава героям». Режисер-постановник - заслужений діяч мистецтв України В'ячеслав Жила (про саму п’єсу «Терен» докладно розповість пізніше – прим.). Вибір – не випадковий.

  • На виставу «Баба Пріся» у постановці Олексія Кравчука у Києві – просто не потрапити, усі квитки розкуплені на кілька місяців наперед, - додає Олег Мосійчук. – А прем'єру львів’ян «Ромео і Джульєтта» ми взагалі побачимо раніше за всіх!
  • unnamed (14)
    unnamed (14)

У цього мистецького заходу є кілька особливостей. По-перше, колектив театру хотів показати глядачу щось новаторське і незвичне. По-друге, фестиваль приурочили до 10-х роковин колишнього директора театру Михайла Форгеля. Саме завдяки йому, до слова, фестиваль у Тернополі колись і з’явився.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ll-Oo-UvJXA&feature=youtu.be[/embed]

Фестиваль обіцяє бути цікавим, обіцяють організатори. Зокрема, до нас приїдуть автор п'єс «Слава героям» і «Баба Пріся» Павло Ар'є, а також відомий театральний критик, мистецький оглядач, редактор відділу культури часопису «Дзеркало тижня», публіцист Олег Вергеліс. Він братиме інтерв’ю у народної артистки України Марії Гонти.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kYNdbIHGffI&feature=youtu.be[/embed]

Втім, багатьох гостей, а також знані колективи організаторам фестивалю не вдалося запросити через фінансові проблеми. Поки що обласна влада, а театр – заклад культури обласного рівня, «годує» обіцянками. Хоча на фестиваль із бюджету очікували отримати 50 тис. грн. Із казни обласного центру надійде 20 тисяч. Проте колектив в жодному раза не хотів відмовлятися від фестивалю, стверджує в. о. директора театру Борис Репка.

unnamed (17)
unnamed (17)

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=2K2xi1NkF_4&feature=youtu.be[/embed]

Програма фесту – дійсно різноманітна. Вистави відбуватимуться щовечора, о 19 годині (див. афішу унизу – прим.). Ціна квитка - від 30 до 60 грн. Їх можна придбати у касі театру.

unnamed (15)
unnamed (15)

unnamed (16)
unnamed (16)

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео