Віра Олександрович

«Війна» за посаду директора тернопільського театру заважає фестивалю (відео)

Повноправного директора – уже без додатку «в. о.» - сподіваються отримати в обласному драмтеатрі ще до відкриття XIV Всеукраїнського фестивалю «Тернопільські театральні вечори. Дебют».

Нагадаємо, у четвер, 8 вересня, має відбутися перше засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора-художнього керівника комунальної установи обласної ради «Тернопільський обласний український драматичний театр ім. Т.Шевченка». Початок - о 10 годині у кабінеті №532, що на вул. Грушевського, 8.

Кілька подібних конкурсів щодо визначення керівників закладів культури уже відбулися («Терен» писав про це ТУТприм.). Утім, переможця у «перегонах» за крісло директора театру із першої спроби не визначили. Тож у статусі «в. о. директора» на два місяці залишився Борис Репка. І на те, що новий конкурс завершиться позитивно, у театрі мають мало надій. Зокрема, Борис Репка натякнув, що є «зацікавлені», які хочуть усе зірвати.

  • Із театру я – єдиний претендент на посаду, - каже він. – Але окрім мене, наскільки я знаю, є ще двоє претендентів. Той конкурс відбирає у мене нині надто багато часу.

До речі, ситуація, яку спричинила постанова про вибори керівників комунальних установ, заважає підготовці театрального фестивалю. Борис Репка повинен нині дбати про складання якихось мотиваційних листів і планів, тому не може повністю віддаватися вирішенню організаційних питань. До того ж, обласна рада затримується із фінансовою допомогою на проведення фестивалю. Кошти у театрі сподіваються отримати аж «під завісу» заходу, що стартує 17 вересня. Адже депутати планують зібратися на сесію начебто аж 21 числа (про це читайте ТУТприм.).

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=a4SfIMm7aXI&feature=youtu.be[/embed]

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео