Оксана Бучко

Третій садочок нарешті відкрили для шести груп тернопільських малюків (фоторепортаж, відео)

дитсадок №3, Юності, 9

Із запізненням на рік таки відкрили довгоочікуваний садочок №3 на вулиці Юності, 9. Понад 200 дітей приступлять до відвідин занять дошкільного закладу після урочистого відкриття, яке відбулось сьогодні, 1 вересня.

DSCN0024
DSCN0024

DSCN0053
DSCN0053

- Старшої групи ми ще не набрали, але загалом групи уже переповнені, - каже завідувач садку Ольга Довбенко. – Діти забезпечені усім необхідним. Маємо сучасні меблі, кухонні прилади, енергоефективне обладнання. Щоправда, не вистачає наочних матеріалів для навчальних занять. Але такі питання вирішують у садках протягом вересня.

[embed]https://youtu.be/rMQ5UxYohzg[/embed]

Заклад має також ігровий майданчик, який жителі сусідніх будинків певний час не дозволяли облаштувати через страх дерибану землі.

DSCN0016
DSCN0016

- Територія була власністю економічного університету, - говорить мер Сергій Надал. - Передача її громаді пройшла без проблем. Також ми знайшли порозуміння щодо обгородження території пішохідної доріжки для майданчику. Натомість облаштували доріжку для перехожих неподалік.

DSCN0066
DSCN0066

Батьки кажуть, що записали дітей у садочок без проблем. Багато з них перевели дітей із інших садочків через зручніше місце розташування.

- Нам сюди ближче, - говорить тернополянка Ольга Косік. – Думаю, донечка Даринка швидко звикне до нової обстановки.

DSCN0040
DSCN0040

DSCN0060
DSCN0060

Щодо переповненості груп, проблем не виникатиме, запевняє начальник управління освіти Ольга Похиляк. Адже, зазвичай, відвідують садок не усі записані діти.

- Садочок сучасний, нам подобаються умови, - каже тернополянка Ірина Гаркавець. – Але ще багато залежить від вихователя. Дворічну донечку Соломійку поки будемо водити по годинах і слідкувати, як складаються стосунки з вихователями та однолітками.

DSCN0064
DSCN0064

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео