Віра Олександрович

Замість рівнян зіграють заньківчани – заміна на тернопільському фестивалі

teatr_f

У програмі фестивалю «Тернопільські театральні вечори. Дебют» – термінова заміна вистави.

Через хворобу головної героїні драму «Останній строк» Рівненського академічного драматичного театру у середу, 21 вересня, замінять на постановку «Завчасна паморозь» Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької.

Нагадаємо, XIV Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют» триває із 17 до 25 вересня 2016 р. (докладно про це «Терен» писав ТУТ і ТУТ прим.) Із оновленою програмою дійства можна ознайомитися у розділі "Театральні вечори", на сайті театру.

- Таке неможливо завчасно передбачити. Трапляється, але заміна – більш як рівноцінна, - каже керівник літературно-драматургічної частини Ірина Папуша. – Майстерна гра театру імені Марії Заньковецької тернополянам уже відома.

«Завчасна паморозь (гра у сутінках)» - символічна драма Р.М.Рільке на одну дію. Режисер-постановник – народна артистка України Таїсія Литвиненко. Критики стверджують, що вона розкрила нові грані кохання і його розуміння людьми, а також провела тонкі паралелі між зрадою і вірністю, між часом і простором.

До слова, головним у творі є символ жінки, а саме: жінки-матері, жінки-коханки, жінки первозданної і сміливої за своєю природою, жінки, що виросла із туману сутінок.

Фото і відео автора

   

Вибір читачів за тиждень

Відео