Ситуація з газетою «Свобода» дійде до Президента України і до європейських структур

Міжнародні спостерігачі моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) стурбовані свободою слова на Тернопільщині. 

Сьогодні представники ОБСЄ відвідали редакцію газети “Свобода” Їх цікавила ситуація з незаконним призначенням нового головного редактора газети.

Представникам місії було роз’яснено які закони України порушили депутати обласної ради, пояснено позицію колективу, який не лише відстоює своє право впливати на кадрові призначення, але й боротися всіма доступними методами проти порушень закону.

- Представників місії цікавила ситуація з газетою «Свобода» зокрема, а також ситуація зі свободою слова в області загалом, -  повідомляє відповідальний секретар газети Василь Томин.

За словами журналіста колектив редакції наполягає на тому, що обласна рада порушила закон.

Отримавши вичерпні відповіді на всі запитання, представники моніторингової місії ОБСЄ запевнили колектив, що інформація про ситуацію з газетою «Свобода» дійде і до Президента України, і до європейських структур, які слідкують за дотриманням законів в Україні, у тому числі тих, які гарантують свободу слова та діяльність друкованих засобів масової інформації.

Про ситуацію, що склалася можна прочитати ТУТТУТТУТТУТТУТТУТ і ТУТ.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео