Віра Олександрович

Тернопільський аеропорт незабаром отримає сертифікат (відео)

unnamed-29

Тернопільський аеропорт невдовзі можуть сертифікувати. Про це на сесії обласної ради повідомив перший заступник голови Василь Деревляний.

Представник ВО «Батьківщина» завжди заявляв, що відродження у Тернополі є для нього справою честі (читайте ТУТ прим.). Виявляється, політики уже «достукалися» до Києва - питання кілька разів розглядала комісія Мінтрансу.

Нагадаємо, отримання сертифіката - один із важливих етапів, який має пройти наш аеропорт для відновлення постійних польотів.

- Ми маємо інформацію, що дійсно у найближчий час, до двох тижнів, нам нададуть такий сертифікат, - каже він.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ldE7BRK_RmM&feature=youtu.be[/embed]

Без сертифікату відновлення летовища неможливе, підтвердив Василь Деревляний. Проте це – ще не все. Наш аеропорт, за словами першого заступника голови облради, включили до державної програми розвитку малих аеропортів, а відтак - передбачили чималу фінансову допомогу. Проте в області цих грошей ще не бачили.

- Ми отримали від Міністерства економічного розвитку і торгівлі відповідь щодо летовища, - продовжує він. – У кінці листа йдеться, що у Кабміні затвердили програму, за якою у 2016 році мали отримати 50 мільйонів. Однозначно, ми вже їх цьогоріч не отримаємо. Тому прохання – зробіть спільний лист до уряду, щоб вони перенесли ці гроші на 2017 рік.

Нагадаю, розвитку тернопільського летовища заважають не лише фінансові проблеми і нестача документації, а й негаразди, пов’язані із судами щодо землі та об’єктів, що на території аеропорту. Про те, що також відбувалося на сесії 30 листопада, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео