Віра Олександрович

Депутати у Тернополі зламали закляття 13-ї сесії (фото, відео)

Із 9.30 до 20.02 тривало друге засідання 13-ї сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 20 грудня.

- Ну, я бачу, що ви не хочете сьогодні йти додому, - стомлено мовив міський голова Сергій Надал близько 19.40, коли депутати попросили чергову перерву на 10 хвилин. – Ви ж самі просите повернутися до тих 13-ти питань, які ми відклали…

Розглянути загалом встигли майже 300 питань, причому до деяких поверталися двічі. Про те, що також відбувалося на засідання, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

хххххххххххххххххххх
хххххххххххххххххххх

Не обійшлося цього дня без сварок із приводу звітів про роботу двох управлінь міської ради – житлово-комунального і транспорту та зв’язку. Керівник останнього Ігор Мединський, коли йому принесли і поклали біля трибуни стару шину, навіть сказав, що готовий підписати заяву на звільнення. Втім, про це ми розповімо згодом – докладніше.

Окрім того, у раді почалися політичні перемовини. Так, чотири найменших депутатських фракції об’єдналися у міжфракційне об’єднання. Йдеться про обранців тернополян із «Радикальної партії Олега Ляшка», «Народного контролю», «Батьківщини» і «Громадянської позиції». Озвучила цю заяву Оксана Яциковська. Об’єднання, зі її словами, створили «для консолідації зусиль і реалізації завдань, які стоять перед кожною фракцією в інтересах тернополян».

Серед найгостріших моментів було небажання депутатів приймати у комунальну власність мереж, які передавали забудовники. Тоді найважче довелося в. о. житлово-комунального господарства Олегу Соколовському. Він, власне, майже всю сесію «віддувався» за своїх колишніх керівників, які позбулися посад після листопадового «снігового колапсу».

[embed]https://youtu.be/seQkfv8R5Ww[/embed]

Аби винести якийсь «вирок», депутати мусили взяти 10-хвилинну перерву. Висновок оголосив голова депутатської комісії із житлово-комунального господарства Іван Сороколіт. Власне, його прізвище звучало на засіданні чи не найчастіше. Він разом із Андрієм Шкулою – керівником земельної комісії (понад 200 «земельних» пунктів порядку денного – прим.) – були справжніми «зірками» цього засідання.

ххххххххххххххххххх2
ххххххххххххххххххх2

[embed]https://youtu.be/4qtK8H2XCfE[/embed]

Не обійшлося і без звернень до Кабінету міністрів. Зокрема, депутати вимагають продовження мораторію на вивезення дерева-кругляку. «За» були 35 політиків.

хххххххххххххххххххххххххх3
хххххххххххххххххххххххххх3

ххххххххххххххххххххххххххххххххххххх6
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххх6

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео