Віра Олександрович

Яких змін у Тернополі добивається Михайло Ібрагімов? (відео)

Вартість оренди комунального майна у Тернополі – надто низька, вважає голова постійної комісії міської ради із питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму.

Відтак, Михайло Ібрагімов із фракції БПП на останній сесії подав депутатський запит. Колеги підтримали його 39 голосами «за». Не голосували троє.

11
11

До слова, свої пропозиції щодо вартості оренди комунального майна депутат висловлював на сесії не вперше, але жодного разу це не давало результату. Адже коли Михайло Ібрагімов казав, що вартість оренди, наприклад, приватними аптеками приміщень у лікарнях Тернополя – просто смішна, порівняно із їхніми доходами, то міські чиновники пояснювали, що нічого не можуть змінити, бо обчислення роблять за формулою, складеною у Києві.

[embed]https://youtu.be/KdXjo6vvnY8[/embed]

Врешті така непоступливість Михайла Ібрагімова призвела до того, що робота комісії, яку він очолює, фактично заблокована. Нових рішень про оренду там просто не погоджують. Декому це дуже не подобається. Більше того, голову комісії почали звинувачувати у тому, що міський бюджет втрачає кошти, на які усі розраховували.

Варто нагадати, що депутат - відома в Тернополі людина. За каденції мера Богдана Левківа, він був начальником управління комунального майна. Коли ж до влади у місті прийшов Роман Заставний, то пан Ібрагімов очолив управління соціальної політики. Тепер він - генеральний директор ТРЦ «Подоляни». Тож добре знає ту «кухню», про яку говорить. Оскільки тепер депутати підтримали запит колеги, то слід очікувати на таке:

- підготовку уповноваженими органами із управління комунальним майном (управління обліку та контролю за використанням комунального майна, управління культури і мистецтв, управління освіти і науки, відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення, управління містобудування, архітектури та кадастру, управління транспорту, комунікацій та зв’язку, управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології) на чергову сесію міської ради проектів рішень про продовження до 31.12.2017 року дії договорів оренди, термін дії яких закінчується у 2016 році;

- підготовку на чергову сесію міської ради аналізу ринкової вартості оренди майна комунальної власності і пропозицій щодо змін та доповнень до порядку надання в оренду майна комунальної власності;

- належного виконання рішень постійної комісії міської ради із питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму управлінням обліку та контролю за використанням комунального майна.

Адресували ці вимоги особисто міському голові Сергієві Надалу. «Терен» обіцяє простежити, яким врешті буде результат. Про те, що також відбувалося на сесії, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео