Вже дві партії, представлені в міській раді, публічно відмовились голосувати за зміни до Генплану Тернополя

genplan

На сесію Тернопільської міської ради, яка запланована на 24 лютого, планується винести проект рішення про внесення змін в Генеральний план міста Тернополя.

Це викликало хвилю обговорення доцільності внесення цих змін.

З одного боку, місто активно розвивається і те, що було актуальним у 2010 (рік прийняття Генплану) дійсно потребує змін у 2017. Звісно, не за рахунок забудови парків, скверів чи відпочинкових або дитячих зон.

Тому суспільство вимагає від депутатів визначитися зі своєю позицією щодо голосування за пропоновані зміни до Генплану.

Окрім поодиноких особистих позицій / див. ТУТ /, консолідовану думку висловили лише дві політичні сили.

Зокрема, ще в травні 2016 року депутат Тернопільської міської ради Петро Ландяк в себе на сторінці у «Фейсбуці»  оприлюднив позицію своїх колег з фракції «Громадянської позиції»: "Підготовлені проекти змін до Генплану і плану зонувань ,які готують на розгляд міської ради я називаю не Генпланом , а генфактом. Ці зміни приймати не можна!!!".

В ході дискусії 15 лютого 2017 року, Петро Дмитрович підтвердив свої минулорічні слова: "Ми, як депутати фракції партії «Громадянська позиція» у міській раді, говорили ще влітку минулого року про те, що не можемо голосувати за зміни до Генплану, поки не побачимо реальний стан справ ... Якщо змін в частині наших вимог немає, а в четвер ми фракцією ідемо на розгляд проекту змін до генплану - то не зможемо і тепер його підтримувати".

Подібну думку висловила і партія «Батьківщина».

"На черговому бюро міської організації ми будемо рекомендувати депутатам нашої фракції не голосувати за зміни до Генерального плану, а винести це питання на громадське обговорення, в якому представники нашої партії готові взяти активну участь", - йдеться на сайті політичної сили. Як писав "Терен", в міській раді почали формувати нову більшість, яка, серед іншого і мала проголосувати за зміни до Генплану.

Також читайте: "Кому вигідно прийняти зміни до Генплану Тернополя".

Вибір читачів за тиждень

Відео