Віра Олександрович

Відмову від «спрощенки» тернополяни можуть надіслати поштою

Спрощенка

Обрання або перехід на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої-третьої груп здійснюють відповідно до пп. 298.1.1–298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – заява). Про це нагадали у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше як за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву, - уточнюють у податковій.

Заява подається при зміні прізвища, імені, по батькові фізичної особи-підприємця або серії та номера паспорта (для фізосіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків); зміни податкової адреси суб’єкта господарювання; зміни місця провадження господарської діяльності; зміни видів господарської діяльності; зміни групи і ставки платника єдиного податку.

Затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.12.2011 р. за №1675 форма заяви подається для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування, внесення змін до реєстру платників єдиного податку та відмови від спрощеної системи оподаткування. Фізособи-підприємці можуть, відповідно до ПКУ, подати заяву до контролюючого органу особисто або поштою із повідомленням про вручення та із описом вкладення.

До слова, при цьому можливість подання заяви засобами електронного зв’язку не реалізована.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео