Оксана Бучко

Тернопільщину просять прийняти хоча б вантажівку львівського сміття

smittya52-48e769b7dba0c82a64fd06c15cc861d1

Вивезти в кожну область хоча б по вантажівці львівського сміття просять нардепи міжфракційного об’єднання «Львівщина» разом із владою міста. Це необхідно на час зведення сміттєпереробного заводу, яке ще не розпочали.

На розмову щодо вирішення сміттєвої проблеми нардепів 3 квітня вперше запросив мер Львова Андрій Садовий, повідомляє «ВЗ».

На сьогодні  539 сміттєвих майданчиків є переповнені  (це 43% від усіх майданчиків у Львові). Відходами завалений Сихів. А минулого тижня цей житловий масив був чистий У Залізничному районі не вивезли відходи з 88 контейнерів, у Сихівському – зі 100, у Франківському – зі 182, у Шевченківському – зі 169.

 - Будемо об’єднувати зусилля, — каже народний депутат, співголова міжфракційного депутатського об’єднання «Львівщина» Ігор Васюник. — У вівторок, 4 квітня, народні депутати, які представляють Львів та область від різних політичних сил,  зберуться у парламенті і напрацьовуватимуть спільний план дій та конкретні кроки для вирішення проблеми комплексно.  Все одно, чи сміттєперероробний завод будуватимуть французи, чи поляки. Головне, щоб нарешті хтось почав зведення. Поки будуватимуть завод, треба щось робити зі сміттям. Пропозиція — треба просити інші міста України взяти хоча би по вантажівці на свої полігони. Райони Львівщини теж повинні приймати у себе певну кількість сміття. Третє питання — рекультивація Грибовицького сміттєзвалища, це треба розглянути в комплексі.

Нагадаємо, що, згідно з ухвалою суду, Грибовецьке сміттєзвалище закрили. Договори на вивіз сміття з іншими областями хочуть укладати довготривалі, адже для будівництва нового заводу ще немає конкретного плану.

До слова, на Тернопільщині у смітті на звалищі поблизу села Волиця уже знаходили чеки та інші документи зі Львова ще в лютому. А інформація про те, що сільський голова може отримати «у кишеню» від 5 тисяч гривень за кожну вантажівку схованого на території громади несанкціонованого сміття озвучували на колегії облдержадміністрації. Станом на 30 березня зареєстрували 7 фактів завезення сміття в область  зі Львова. Про це Терен писав ТУТ і ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео