Тернополянам розповіли, що робити, щоб не набрати вагу під час свят

f343447a655c2e700665c2319c326bcc

Тернопільський тренер розповіла, що під час свят дуже складно стежити за своєю вагою, але можна! Секрет всього лиш  - в стриманому відношенні до їжі і правильному балансі між спожитими продуктами.

Так ось тернопільський тренер зібрала декілька порад, як не набрати вагу під час свят та побороти спокусу з’їсти щось шкідливе.

  1. Зайві калорії спалюються при активному способі життя. Фізичне навантаження дозволить Вам розслабитися, і Вам не потрібно буде багато їсти, щоб зняти зайву напругу під час святкових днів.
  1. Вода, вода і ще раз вода – дозволить вам довго залишатися свіжим. Вода допомагає поживним речовинам краще засвоюватися і виводити токсини з організму. Вона регулює температуру тіла людини. Вона не містить ні грама жиру, жодної калорії і в ній немає холестерину.
  1. Будьте снобом в плані вибору страв - не витрачайте дорогоцінні калорії на канапки чи жирне м’ясо та й взагалі усю важку їжу. Споживайте тільки те, що легке для шлунку.
  1. Не розпиляйтеся на безліч різних страв. Різноманітність прикрашає наше життя, але ж є ще й діагноз «переїдання»!. Наприклад, при виборі страв зупиніться тільки на солоних, або тільки на м'ясних стравах.
  1. Не скупіться! Не набирайте занадто багато їжі. Користуйтеся найменшими тарілками. Спочатку кладіть на свою тарілку овочі, і тільки потім приступайте до вибору висококалорійних продуктів.
  1. Під час вечірки тримайтеся подалі від святкового столу: до тих пір, поки Ви собі нічого не поклали, Ви і поняття не маєте про те, скільки реально можете з'їсти! Так що найжахливіше, що тільки може з Вами трапитися на вечірці - стояти поруч зі столом.
  1. Пийте менше алкоголю. Алкоголь є подвійною небезпеку для Вашої фігури під час свят.
  1. «Я за це заплатив, і я збираюся це з'їсти» - те, що Ви заплатили за їжу, ще не означає, що Ви повинні з'їсти все до кінця. Заберіть частину нез'їденого з собою. Порції в ресторанах часто в 2-3 рази перевищують те, скільки Вам дійсно потрібно. І якщо Ви вже наїлися, то припиніть жувати, нарешті!
  1. Розплануйте свій час. Організуйте себе і навчіться управляти своїми очікуваннями від свят, інакше стресів не уникнути! А стрес - це ворог стрункої фігури!
  1. Помірність у всьому - це запорука гармонійного життя. Не забувайте про принципи здорового харчування, їжте більше фруктів і овочів, уникайте висококалорійної їжі.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео