Віра Олександрович

Експерименти над Тернопіллям – ліквідували місцеве управління НБУ (фото, відео)

Національний банк України від керівництвом Валерії Гонтарєвої вирішив поекспериментувати над Тернопіллям - ліквідував управління НБУ у нашій області. Кажуть, процес стартував ще 1 січня і до 1 квітня всіх працівників встигли звільнити.

Саме таку інформацію під час сесії Тернопільської облради сьогодні, 10 квітня озвучили депутати (окрім того, на сесії говорили про таке – читайте ТУТ і ТУТ).

999
999

Що цікаво, керівництво краю про таку «реформу» дізналося не від НБУ чи їхніх представників у Тернополі, а від місцевих свободівців, причому – як кажуть, пост фактум. І це при тому, що приміщення «білого дому», де працюють обласні рада і ОДА, розташовані за адресою вул. Грушевського, 8. Натомість представництво НБУ – на тій же вулиці під №6! І ця тема мусується у пресі вже давно (див. довідку – прим.).

[embed]https://youtu.be/snBYoQiWo8c[/embed]
  • Експеримент із ліквідації управління НБУ відбувається лише у Тернопільській і Житомирській областях, але більше – ніде в Україні! - каже депутат від ВО «Свобода» Володимир Мисик. - Чому так відбувається саме в цих областях? Відповісти на це запитання важко. Нагадаю, за законом про НБУ, регулятор забезпечує емісію і готівковий обіг коштів монопольно по всій території України. А сьогодні ці повноваження НБУ передає банку. Наразі – державному, а завтра – приватному...

Схожої думки - керівник фракції «Народний контроль» Володимир Болєщук. На його думку, ліквідація будь-чого - ганебне рішення. Тим паче, йшлося про скорочення робочих місць.

888
888

  • Зусилля центральної влади повинні бути спрямовані на розвиток, а не на скорочення. За подібними рішеннями можу бути інше – про ліквідацію нашої області, - припускає політик. - Питання щодо НБУ - чутлива тема, оскільки це - наші гроші і добробут наших людей.

Свою думку з цього приводу висловив одночасно обласний депутат і голова обласної держадміністрації Степан Барна. Він, зокрема, озвучив головні проблеми, що виникли на Тернопіллі через зміни, впроваджені НБУ.

[embed]https://youtu.be/QAdlxV1H79A[/embed]

Після тривалої дискусії це звернення до керівництва держави підтримали усі депутати, присутні на сесії. У документі, зокрема, йдеться: «Ми, депутати Тернопільської обласної ради, вважаємо неприпустимим припинення повноцінної діяльності Національного банку України в Тернопільській області та звертаємося з вимогою припинити експерименти над Тернопільською областю та прийняти необхідні рішення по відновленню повноцінної діяльності управління Національного банку України у Тернопільській області, а також вимагаємо невідкладного прийняття рішення про відставку голови Національного банку України Гонтарєвої В.О.».

Фото і відео автора

Довідка. Місцеві ЗМІ про вірогідне масове звільнення працівників управління Національного банку України в Тернопільській області писали ще восени 2015 р. За планом голови НБУ Валерії Гонтарєвої, до 1 січня 2016 року теруправління мали скоротити на 58%, а 1 січня 2017-го – повністю ліквідувати. Без роботи, по суті, опинялися 137 працівників.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео