Віра Олександрович

У поліції Тернопільщини досі чекають на екстрадицію Ігоря Вардинця (фото)

unnamed (20)

Майже рік тернопільські поліцейські не можуть добитися екстрадиції із Німеччини підозрюваного у хабарництві Ігоря Вардинця (про це читайте ТУТ – прим.). Хоча спочатку очікувалося, що цей процес триватиме лише кілька місяців.

  • Рішення про екстрадицію німецька влада поки що не прийняла. Буквально тиждень тому ми спрямували їм повторний запит, аби прискорити розгляд наших матеріалів, - каже начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександр Богомол. – Тому говорити немає про що. Чекаємо. Може, лікар приїде і у всьому розберемося, поставимо крапки над «і».

Нагадаємо, про справу Ігоря Вардинця «Терен» писав неодноразово (читайте ТУТ і ТУТ прим.). Розповідали ми і про те, як він кілька разів намагався виїхати за кордон на лікування, а натомість не з’являвся до суду, аби він визначив міру запобіжного заходу.

Попри це, Ігор Вардинець, вочевидь, уже дуже добре почувається. По-перше, він постійно робить записи і коментарі на власній сторінці у «Фейсбук». Як писав «Терен» (ТУТприм.), він восени привітав своїх колег козаків із Покровою і висловив надію, що «справедливість восторжествує». По-друге, активним є і спілкування чоловіка із друзями. Так, у лютому один із них виставив світлину, де тернополянин катається на яхті (дата фотофіксації цієї події не вказана, але є адреса: Польща, місто Ополе – прим.).

unnamed (21)
unnamed (21)

До речі, доволі оригінальне привітання із днем народження через «Фейсбук» отримав не так давно і сам Олександр Богомол.

  • Те вітання, напевно, багато хто бачив, - усміхається полковник. – Ну, що – заспівав гарну пісню... Насправді, він порадив багато хороших речей, до яких я і прислухаюся. Але коли людина переходить на особисті образи, то – неправильно. У кожного – своя робота, і він її повинен виконувати так, як слід.

Якщо є факт фіксації неправомірної вигоди, то, за словами поліцейського, підозрюваному треба хоча б з’явитися в суд, щоб довести, що сторона обвинувачення чинить неправильно.

  • Переховуватися, привіти передавати, це якось… - додає Олександр Богомол. – Сприймається, як сприймається…

Фото із відкритих джерел

   

Вибір читачів за тиждень

Відео