Олег Снітовський

«Делай грязь!» - невже російськомовні вандали задумали занапастити Тернопіль? (фото)

unnamed (8)

Невідомі особи сплюндрували оновлений фарбою фасад будинку на масиві «Східний».

  • Просто вже руки опускаються. Вже не знаю, що робити. Та я у лютому триста гривень заплатила, щоб зафарбувати написаний під вікном матюк, а тут – знову. І ви подивіться, це ж уздовж всього будинку написано, а ще – хвиляста лінія фарбою. Видно, замало слів йому було. Оце йшло і з балончика пшикало, щоб йому там ошикалось довго. – Пенсіонерка із будинку номер 11 на вулиці Слівенській, пані Марія не добирає слів на адресу зловмисників, які вночі розписали фасад будинку. Її підтримують інші мешканці, котрі кажуть, що вже пора хоча б одного невігласа зловити, який у Тернополі робить такі пакості, що обходяться жителям багатоповерхівок у немалі кошти, витрачені на відновлення розписаних стін.
  • unnamed (14)
    unnamed (14)

До речі, про написи. Цього разу хулігани залишили досить промовистий заклик – «Делай грязь!». Зміст зрозумілий – роби «западло» цій країні кожен на своєму рівні. Це і війна на Сході, і кібер-атаки, і поширення певних чуток, і приниження всього українського, і створення атмосфери відчаю, страху, непевності. У цьому переліку й підлість меншого ґатунку: висипане сміття у зеленій зоні, порізані крісла у тролейбусі, харкотиння на пішохідних доріжках та залишки фекалій / і не тільки собачих /, сморід у під’їзді, спалені ліфтові кнопки, понищені поштові скриньки… Так, ті, хто це все робить, хочуть «делать грязь» усюди на нашій території, бо самі ж звикли жити у тій «грязі», середовищі, яке для них прийнятне, де їхній забрудненій душі комфортно жити у бруді – духовному і фізичному.

unnamed (10)
unnamed (10)

Що ж цьому протиставити? Скажете, це справа поліції? У певній  мір, так. Але не тільки. Створення громадою, кожним із нас атмосфери нетерпимості до подібних проявів невігластва, щоденне дотримання  елементарних моральних засад, вчасна відсіч хамству – можливо, це якось зупинить спроби перетворити середовище, в якому ми живемо, у смітник, де годиться «Делать грязь»?

unnamed (11)
unnamed (11)

І  насамкінець. Все-таки хочеться, ну, дуже хочеться побачити  бодай одного, спійманого на гарячому любителя нічних пакостей. Й дізнатися, яке покарання він поніс. А ще побачити, як оте створіння, яке закликало «Делай грязь!», творячи  нічні гидоти,  пізніше, на очах громади доводить до пуття, за власний кошт усе те, що мало стати «грязью».

Чи це буде колись?

unnamed (13)
unnamed (13)

unnamed (9)
unnamed (9)

unnamed (12)
unnamed (12)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео