Віра Олександрович

Ігор Жданов у Тернополі пообіцяв «золоті гори» (фото, відео)

міністр Ігор Жданов

Відродити веслувальний канал, біатлонну базу і санну трасу пообіцяв на Тернопіллі Міністр молоді і спорту Ігор Жданов.

Із робочим візитом у нашій області чиновник перебуває уже другий день. Так, під час «круглого столу» зі спортсменами, функціонерами спортивної галузі і представниками громадськості сьогодні, 19 травня, гість розповів про проекти, які планує просувати, перебуваючи у високому кріслі.

[embed]https://youtu.be/l_CYCDC75TU[/embed]

Схоже, у позитивному ракурсі вимальовується і майбутнє тернопільського веслувального каналу, біатлонної бази у Підгородньому, а також санної траси у Кременці.

Жданов1
Жданов1

- Ми багато дискутували щодо біатлонної бази у Підгородньому і вирішили: треба їхати на Тернопілля, щоб на місці розібратися і прийняти остаточне рішення, - говорить Ігор Жданов. – У нас уже вималювалися три етапи збереження, а потім – і відновлення славної школи біатлону на Тернопіллі. Перший – короткостроковий: відновити енерго- і водопостачання, розібратися із боргами. Друге – ми домовилися, що все, що там є – і будівля, і земля – перейде на баланс Центру із олімпійської підготовки. Він уже кілька років діє. Причому це – бюджетна установа, тому навіть розмови про приватизацію стануть неможливими. Третій крок – розвиток. Адже біатлон є пріоритетним видом спорту для України.

Мета візиту міністра – ознайомлення зі спортивною інфраструктурою області і визначення стратегічних шляхів розвитку спорту в краї.

[embed]https://youtu.be/q72m3BRZOV8[/embed]

Йшлося, зокрема, і про реформу галузі і майбутнє дитячих спортивних шкіл.

- Я категоричний противник руйнування системи ДЮСШ. Я ніколи на це не піду, тому що не хочу, щоб мене згодом поминали злим і недобрим словом, - розповідає Ігор Жданов. – Адже це – неправильно і не по-державницьки. Однак я прихильник посилення прав ДЮСШ – з одного боку, а з іншого – наші спортивні клуби повинні мати ті ж права, якщо виконують нормативи.

Жданов2
Жданов2

Нагадаю, під час робочої поїздки міністр уже побував на біатлонній базі у Підгородньому і відвідав веслувальний канал під Тернополем (про це читайте згодом – прим.). У його планах також - огляд спортивних споруд, розташованих у Кременці. Зокрема, санної траси і трамплінів. Гість підкреслив, що ці об’єкти повинні отримати «друге дихання» і навіть пообіцяв сприяти в отриманні фінансування.

Згадав Ігор Жданов і про інші проблеми галузі та запропонував шляхи їх вирішення.

[embed]https://youtu.be/qUYYmdyWH-Y[/embed]

Додамо, про проблеми біатлонної бази у Підгородньому «Терен» писав неодноразово (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Оптимальний шлях вирішення питання щодо відновлення її повноцінного функціонування поки що знайти не вдавалося. Натомість веслувальний канал у Тернополі запроектували і почали будувати ще у 1988 році. Але цей об’єкт ефективно уже давно не працює. Тепер його хочуть перетворити на Центр веслувальних і водних видів спорту, що дасть змогу готувати спортсменів і проводити змагання міжнародного рівня.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео