Звернення активістів таки буде почуте тернопільськими депутатами

2

Під будівлею Тернопільської обласної ради активісти з НВР «Правий сектор», ТО ВО «Свобода» ВМГО «Сокіл» та «Національного корпусу» під час проведення спільної акції зверталися до місцевих депутатів з вимогами винести на розгляд сесії та прийняти звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України негайно підписати Закон України «Про амністію у 2016 році» та вжити невідкладних заходів щодо захисту національних інтересів держави та соціальних прав громадян.

Зараз же визначено порядок денний сесії Тернопільської облради, питання активістів – третє на черзі.

У офіційному зверненні, яке зачитають та згодом передадуть представникам органів державної влади, прописані певні вимоги, зазначені у Національному маніфесті. Вони стосуються націоналізації російського капіталу в Україні, припинення постійного зростання тарифів з оплати комунальних послуг та продовження чинного мораторію на продаж землі до врегулювання економічної й соціально-політичної ситуації в країні.

Активісти підготували проект-рішення Тернопільської обласної ради шостого скликання рішення від 5 липня 2017 року  «Про звернення Тернопільської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Президента України щодо підписання Закону України «Про амністію у 2016 році» та вжиття невідкладних заходів по захисту національних інтересів держави та соціальних прав громадян».

- Зараз ми чекаємо результатів, - каже керівник міського штабу «Правий сектор» Роман Безкостий.

1
1

Громадськість налаштована рішуче, адже Звернення Тернопільської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Президента України щодо підписання Закону України «Про амністію у 2016 році» та вжиття невідкладних заходів по захисту національних інтересів держави та соціальних прав громадян містить такі пункти-вимоги:

- Визначити пріоритетом державної політики реалізацію національних інтересів України.

- Сформувати новий вектор української геополітики - орієнтацію не на Захід або Схід, а на утворення нової Європейської єдності ‒ Балто-Чорноморського Союзу.

- Визнати Російську Федерацію державою-агресором на всіх рівнях світової дипломатії. Розірвати дипломатичні відносини, блокувати окуповані території, припинити діяльність російського бізнесу в Україні, застосувати санкції до російського капіталу, товарів та послуг.

- Законодавчо визнати «ОРДЛО» окупованими територіями та розробити реальний план звільнення Криму і Донбасу від окупантів. Негайно приступити до реалізації його розвідувально-диверсійної, економічної та інформаційної складових.

-  Повернути право на відновлення ядерного потенціалу як фундаментальної засади національної безпеки у зв'язку з порушенням Будапештського меморандуму.

- Створити високотехнологічну професійну контрактну армію, а також резервну армію, укомплектовану за територіальним принципом.

-  Законодавчо закріпити право на збройний захист та вільне володіння зброєю.

- Очистити від ворожої пропаганди український інформаційний простір. Культивувати традиційні цінності, зміцнювати національну свідомість і гідність. Забезпечити українській мові статус єдиної державної.

- Провести реальну люстрацію як докорінне очищення влади, посилити кримінальну відповідальність за вчинення корупційних дій.

-  Запровадити дієву процедуру імпічменту Президента та ухвалити закон про відкликання депутатів усіх рівнів, суддів та посадовців.

- Запровадити виборність суддів та певних категорій місцевих посадовців.

- Ліквідувати олігархічний лад: повернути в державну власність надра, стратегічні об'єкти та підприємства, незаконно приватизовані після 1991 р., ліквідувати приватні монополії, припинити виведення капіталів в офшори.

- Забезпечити трудові права українців і створити умови для дієвого профспілкового руху.

- Ухвалити соціально справедливий Податковий кодекс, що сприятиме розвитку дрібного й середнього підприємництва.

- Забезпечити розвиток національної атомної та альтернативної енергетики як запоруки енергетичної незалежності держави.

- Заборонити торгівлю стратегічним ресурсом України ‒ землею сільськогосподарського призначення.

- Запровадити, згідно з Конституцією, реальне самоврядування шляхом творення самодостатніх і повноважних територіальних громад.

- Упорядкувати міграційну політику, що включає ефективну боротьбу з нелегальною міграцією та створення умов для повернення українців на Батьківщину.

- Відновити позитивну динаміку в національній демографії: укріплювати інститут традиційної сім'ї, посилити національно-патріотичне виховання, робити ставку на молоде покоління.

- Сприяти створенню єдиної помісної церкви з центром у Києві.

Тож, чи погодяться тернопільські депутати підписати таке звернення, стане відомо вже найближчим часом. Про подальший перебіг подій читайте на «ТЕРЕНі».

Фото: Андрій Тернопільський, Володимир Бобко

Вибір читачів за тиждень

Відео