Віра Олександрович

Звідки взялися 70 мільйонів гривень на ремонт доріг Тернопільщини (відео)

mytnytsia

Перераховувати кошти на відновлення доріг у нашому краї продовжують на Тернопільській митниці Державної фіскальної служби в області.

Нагадаємо, митний експеримент в Україні запровадили у 2016-му, а цього року до нього приєдналася і Тернопільщина («Терен» про це писав ТУТ і ТУТ – прим.). Відтак 50% від перевиконання планів із митного збору тепер іде на будівництво і реконструкцію доріг краю.

На успішності такого експерименту наголосив під час свого візиту у Тернопіль Президент Петро Порошенко. Мовляв, раніше ці гроші теж були, але їх «з’їдала» корупція.

Отже, тернопільські митники за 6 місяців цього року перерахували до спеціального фонду обласного бюджету майже 70 мільйонів гривень. Тільки у червні сума, передбачена на дороги, перевищила 12-ть мільйонів. Експерти прогнозують: Тернопілля має непогані шанси для поліпшення стану автошляхів, адже на місцевій митниці значні кошти для цього забезпечуватимуть і надалі.

porosh
porosh

До речі, Президент Петро Порошенко також наголосив на важливості продовження проведення реформ в Україні. Глава держави висловив переконання, що децентралізація, дерегуляція, судова, медична і освітня реформи – будуть незабаром втілені.

- У першому читанні уже проголосована Пенсійна реформа. І я сподіваюся, що уже восени ми вийдемо на позицію осучаснення і підвищення пенсій, - каже Петро Порошенко. - Очікую, що уже у вересні Пенсійна реформа буде ухвалена Верховною Радою остаточно, враховуючи усі побажання.

Петро Порошенко, окрім того, нагадав, що відбулося підвищення рівня мінімальної заробітної плати і зниження єдиного соціального внеску, тобто ЄСВ. За його словами, саме це призвело до підвищення рівня соціального забезпечення. До того ж, громади тепер зацікавлені у наповненні власної казни, тому спонукають бізнес до чесної сплати податків.

Це, у свою чергу, збільшує суми надходжень і на ремонт доріг.

Нагадаємо, про головні моменти робочого візиту «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео