Віра Олександрович

Чиновники – в екстазі: Тернопільщина нарешті перегнала Чернівеччину (відео, фото)

Воляник

Суттєве зростання показників на Тернопіллі у 2017-му демонструють різні галузі, хоча і проблем ще вистачає. Про це йшлося під час колегії обласної держадміністрації 26 липня.

Так, учасники зібрання не тільки аналізували успіхи, а й водночас - шукали шляхи вирішення негараздів. Скажімо, суттєвий розрив у показникам між різними районами і громадами краю. А підсумки соціально-економічного розвитку області за перші шість місяців цього року озвучила директор обласного департаменту економічного розвитку і торгівлі Галина Воляник (окрім того, читайте ТУТ і ТУТприм.).

[embed]https://youtu.be/qZrsvsEulC0[/embed]

Результати аналізу показників соціально-економічного розвитку Тернопільщини, за підсумком І-го півріччя 2017 року, свідчать про позитивну динаміку розвитку області та вказують на окремі резерви - як у галузевому, так у територіальному розрізах. При цьому Галина Воляник демонструвала слайди, де було видно «градацію» між районами – у різних сферах і галузях. Чимало цифр викликали запитання у голови обласної держадміністрації Степана Барни.

Барна_мав_питання
Барна_мав_питання

[embed]https://youtu.be/ldAtSFflR6M[/embed]

- Упродовж двох років в області спостерігається зростання у таких галузях, як промисловість і будівництво, - переконувала чиновниця. - Зокрема, у реальному секторі економіки обсяг виробництва промислової продукції зріс на 6,8%. Що ж стосується будівництва, то у І-му півріччі 2017 року будівельні організації області виконали робіт на суму 573,7 млн грн.

Цього року також, за її словами, на 60% збільшилися капітальні інвестиції. За темпами зростання реальної зарплати Тернопільщина нині - на другому місці в державі. Причому ми нарешті перегнали Чернівецьку область і вже кілька місяців не перебуваємо на останньому місці за розміром зарплатні. На цьому чиновниця наголошувала особливо активно.

- Середньомісячна зарплата одного штатного працівника у січні-травні склала 5 тис. 18 гривень, що на 50,6% більше, ніж торік, - наголосила чиновниця. - У малому бізнесі створили 3 тис. 100 суб’єктів господарювання і 4 700 нових робочих місць, а це, відповідно, дає можливість людям не шукати заробітки за кордоном, а працювати вдома.

[embed]https://youtu.be/eKhO665JkPk[/embed]

Водночас, як повідомила Галина Воляник, цього року Тернопільщина отримала безпрецедентно великий обсяг фінансування. Усі ці кошти будуть спрямовані на розвиток області: будівництво доріг, шкіл, садочків та інших об’єктів.

- На соціально-економічний розвиток ми вже отримали 17 мільйонів гривень, і ще має надійти 20 млн грн, - уточнила вона. - Також ми одержали гроші, які компенсують із держбюджету на реалізацію Урядової програми «Доступні ліки» (про це читайте ТУТ прим.). Тепер важливо лише раціонально використати ці кошти.

При цьому пролунало кілька зауважень у бік керівників районів. Їх, зокрема, шпетили за падіння показників у різних сферах – від промисловості до тваринництва.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео