Оксана Бучко

Ще одна трагедія: на Тернопільщині вода забирає життя дітей і неповнолітніх

tabletki.pp.ua_sinkopalniy-utoplennya-oznaki-nevdkladna-dopomoga_793

Цього літа у воді на Тернопільщині загинуло 28 людей, із них – 6 дітей. Часто до нещасних випадків призводило купання у невідведених для цього місцях, повідомив начальник управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей.

- Якщо минулого року причиною утоплення було здебільшого купання у стані алкогольного сп’яніння, то цьогоріч це відвідування невідведених для плавання місць дітьми без дорослих, - розповів Віктор Маслей. – Діти несподівано потрапляють на глибини або на різні предмети під час пірнання. Нагадуємо, на Тернопільщині є два паспортизованих місця для купання – Дальній пляж на Тернопільському ставі та міський пляж на озері в Ланівцях. Там рятувальники обстежили дно, є рятувальний пост, тобто можна вчасно прибути на допомогу. Також закликає дорослих контролювати відпочинок на воді своїх дітей і не відпускати їх без нагляду.

Нагадаємо, вчора, 1 серпня о 22.14 в с. Полівці Чортківського району трапилась трагедія, в місцевому ставі втопився шестирічний хлопчик. Малюк з матір’ю та семирічним братиком приїхав у гості до бабусі із Каменця-Подільського.

О 22.00 повідомили поліцію, а згодом й рятувальників, та о 22.14 місцевий рибалка витягнув тіло хлопчика із води. На жаль, врятувати дитину не вдалося.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео