Тернополянам на замітку: 7 причин чому варто займатися спортом

106183282_5218894_devushka_giri_trava_fit_nes_sport_42_1_

Більшість тернополян сьогодні погодяться із тим, що вони ведуть пасивний спосіб життя і навіть не задумаються про заняття спортом, а якщо й задумуються, то знаходять десятки «відмазок», аби цього не робити. 

А малорухливий спосіб життя, в свою чергу, призводить до не дуже хороших наслідків, таких як, наприклад, проблеми зі здоров'ям, знижений життєвий тонус, апатичний стан, слабовілля і т.д. Та й фізична форма в цьому випадку залишає бажати кращого. Тому ТЕРЕН назвав 7 причин чому спортом займатися варто.

Перша причина, вона ж і основна - це, звичайно ж, здоров'я. У людей, які займаються спортом (навіть у непрофесійних спортсменів) здоров'я в рази міцніше, ніж у тих, хто не займається. І це не просто так: заняття спортом підсилюють серце, нормалізують кров'яний тиск, благотворно впливають на роботу всіх життєво важливих систем організму, а також покращують мозкову активність і уповільнюють процеси старіння.

Друга причина - це гарний настрій, що забезпечується заняттями спортом. Після фізичних вправ людина практично завжди відчуває прилив сил, нехай навіть він втомився фізично; його моральний дух на висоті, психічний стан - прекрасне, життєвий тонус максимально активізовано.

Третя причина - спорт зміцнює віру себе і свої сили, підвищує самооцінку, розвиває волю, робить людину сильнішою як особистість. Адже в багатьох випадках тренування тісно взаємопов'язані з подоланням своїх слабкостей, роботою на межі своїх можливостей, переоцінкою своїх цінностей і багатьма іншими речами, які загартовують характер людини.

Четверта причина досить банальна, але, тим не менш, дуже важлива - це насичення організму киснем. Під час виконання різного роду вправ організм людини починає споживати більшу кількість кисню, тим самим насичуючи ним всі свої клітини. А це покращує кровообіг і роботу капілярів, а також виключно сприятливо позначається на реакції, рефлексах і роботі м'язів.

П'ята причина одна з найбільш приємних, тому що вона безпосередньо пов'язана із зовнішнім виглядом людини. Для багатьох саме це являється сильною мотивацією.

Шоста причина - це нормалізація сну. Систематичні заняття спортом забезпечують здоровий сон, завдяки чому стимулюється виробництво організмом ендорфінів, які звільняють людину від нервового напруження і стресів, запобігають виникненню депресивних станів і безсоння.

Сьома причина - відмінний спосіб контролю апетиту. Тут знову ж таки слід сказати про ендорфіни тому, що вони служать своєрідним запобіжником, який блокує відчуття голоду в непотрібні моменти, і активізує його тільки тоді, коли організму дійсно потрібна підзарядка. Так і виходить, що, займаючись спортом, людина перестає як недоїдати, так і зловживати їжею.

Вибір читачів за тиждень

Відео