Тернополянам на замітку: 10000 кроків до ідеального тіла

Sportivnaya_hodba_dlya_pohudeniya_osnovi-_pravila-_polza_2

Уже давно ні для кого не секрет, що ходьба вважається однією із найпростіших і водночас найдієвіших вправ як для покращення здоров’я, так і для ідеального тіла. Проте ТЕРЕН вирішив навести декілька аргументів та пояснити тернополянам скільки ж і як потрібно ходити, аби досягти ефекту.

Чим корисна ходьба?

Користь ходьби пішки багатогранна і задіює весь організм, а не тільки ноги. Навіть середня швидкість ходьби змушує працювати організм людини зовсім на іншому рівні. Отож, почнемо з хребта, який має в своєму розпорядженні досить велику нервову систему і тим самим впливає на все наше життя. Крім того, завдяки рівному хребту всі органи займають правильні позиції. Так от якщо багато ходити пішки, тканини суглобів і хребців зміцнюються і масажують. Це відбувається через те, що кров при напрузі м'язів потрапляє в найважчі місця, збагачуючи все навколо киснем, а м'яке «погойдування» кожного хребця створює ефект легкого масажу. Позитивно впливає ходьба (особливо швидка) і на всі органи, насичуючи їх киснем і одночасно виганяючи з тканин шлаки і отрути. Якщо ходити регулярно і в хорошому темпі, то різко знижується ймовірність виникнення проблем з серцем і судинами. З організму виходить холестерин і нормалізується тиск. Навіть онкологія з остеопорозом відступають, якщо багато ходити пішки. Ну і, звичайно ж, схуднення!

Отже, ще раз: чи корисно ходити пішки? Однозначно так! Всього півгодини в день допоможуть: зняти стрес; зміцнити м'язи і кістки; зняти ризик захворювань судин і розібратися з тиском; регулювати цукор в крові.

Скільки потрібно ходити пішки в день, щоб схуднути?

Як не дивно, більшість розмов про користь ходьби пішки починається саме з цього питання. Однак, щоб схуднути, треба ходити не прогулянковим кроком, а так, ніби ви не встигаєте на останю електричку, а до будинку йти ще 20 кілометрів. Для запуску механізму позбавлення від зайвої ваги середня швидкість людини при ходьбі повинна бути 6-7 км / год. При цьому ходити в такому темпі треба не 3-5 хвилин, а півгодини-годину. Тому що ходьба для схуднення або оздоровча - це повноцінне фізичне навантаження, від якоого має кидати в піт (це одна з головних умов). При такому підході є реальний шанс скинути пару-трійку кіло за місяць без спортивних залів, «заліза» і іншого інвентарю, який використовується атлетами в боротьбі за красиве і здорове тіло. Якщо ж швидкість ходьби людини буде нижчою, то в кращому випадку вона стане трохи витривалішими, а в гіршому - просто втомиться і кине заняття, не побачивши позитивного ефекту. Отже, скільки потрібно ходити, щоб схуднути? Чим більше тим краще. Головне, щоб почали активно працювати м'язи, прискорився серцевий ритм і полився піт струмком. Для довідки: професійні спортсмени-ходаки на кожних 50 км швидкої ходьби втрачають до 5 кг ваги. Так що прагнути є до чого.

Вибір читачів за тиждень

Відео