Віра Олександрович

У Тернополі визначили, хто найбільше добра зробив для міста (відео)

Зала

П’ятеро тернополян цього року удостоїлися звання «Почесний громадянин міста Тернополя». Окрім того, уже відомо, хто отримає Відзнаку Тернопільської міської ради.

Таке рішення ухвалили на сесії міської ради сьогодні, 18 серпня (про те, що там відбувалося, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Шумада_президія
Шумада_президія

Доповідав із цього питання секретар міської ради Віктор Шумада. Він і зачитав список номінантів.

[embed]https://youtu.be/DVp53s47X8Q[/embed]

Нагадаємо, звання «Почесний громадянин Тернополя» присвоюють за вагомий внесок у становленні української державності. Натомість відзнаку Тернопільської міської ради дають за активну благодійну і громадську діяльність, вагомий внесок у розвиток науки, економіки, виробництва, культури та мистецтва, досягнення і перемоги у спорті, за впровадження передових технологій у сферах людської життєдіяльності, а також за активну благодійну і громадську діяльність.

Цікаво, що у переліку цього року є як знані політики, наприклад, екс-нардеп Володимир Колінець, так і загиблий Герой Мирослав Мисла. Відзнаку отримав і композитор і співак Андрій Підлужний, на честь якого торік відкрили «зірку» на вулиці Сагайдачного.

Є кілька цікавих персон і в другому списку. Так, відзнаки удостоївся Тарас Циклиняк – український краєзнавець, екскурсовод, музикант. Його внесок у популяризацію нашого міста важко переоцінити. Чимало у цьому напрямку робить і Віктор Мадрі – тернополянин, водій тролейбуса, краєзнавець. Але таке ж визнання чекає і на… іноземців: Вітольда Врублевського – Президента міста Ельблонг (Республіка Польща), Сігітаса Мічіуліса – мера Тауразького самоврядування (Литовська Республіка). У переліку опинився і Зіновій Ясеник – головний лікар Микулинецької обласної фізіотерапевтичної обласної лікарні, член спілки журналістів.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео