Віра Олександрович

Чи будуть медики і освітяни у Тернополі із зарплатами? (відео)

Депутати4

Зміни до бюджету Тернополя на 2017 рік внесли депутати на 17-й сесії міської ради. Тож працівники сфери охорони здоров’я і професійно-технічних училищ точно будуть із зарплатами.

Нагадаємо, того дня обранці тернополян загалом розглянули 96 пунктів порядку денного. Причому питання кошторису було одним із найважливіших. Про те, що також відбувалося у залі, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Отже, за рахунок перевиконання міського бюджету у І-му півріччі і розподілу невикористаних коштів на фінансування галузей цього року додатково спрямують майже 34 млн. грн. Доповідала із цього питання фінансовий заступник міського голови Вікторія Остапчук.

[embed]https://youtu.be/U1zQs9tZ0to[/embed]

- Майже 12 мільйонів із цієї сум направили на заробітну плату медикам і працівникам професійно-технічних училищ, - звітує вона. - Понад 500 тисяч піде для надання грошової допомоги тернополянам за програмою «Турбота» і ще майже 95 тисяч – на доплату до пенсій ветеранам ОУН-УПА. Окрім того, ми врахували 3 мільйона гривень відшкодування за перевезення пільговиків у громадському транспорті міста. Йдеться також про придбання тролейбусів і виготовлення «картки тернополянина» для усіх пільговиків.

Остапчук2
Остапчук2

Суттєві кошти, за її словами, отримає і освіта. Так, понад 800 тис. грн передбачили для шкіл. Для розрахунку брали цифру по 100 грн на кожного учня. У мерії переконують, що із батьків збирати внески тепер не доведеться. Ще понад 5 млн грн піде на капітальні ремонти закладів освіти, виплату стипендії кращих учням міста тощо.

- Сфера культури отримає кошти на капремонт бібліотек і підпірної стіни на острівці Чайка, що у парку імені Шевченка, - додає Вікторія Остапчук. – А сфера охорони здоров’я  тепер матиме гроші на ремонт амбулаторії у мікрорайоні «Кутківці». Медики також зможуть придбати меблі для дитячої лікарні.

Додатково на капремонт дворів і ремонт об’єктів комунальної власності спрямували понад 3 млн 773 тис. грн. І це стало можливим у результаті перевиконання плану із власних надходжень до бюджету. Про підсумки за перше півріччя 2017 року також звітувала Вікторія Остапчук.

[embed]https://youtu.be/aUFky-cloBw[/embed]

До речі, новий голова бюджетної комісії Оксана Яциковська переконувала депутатів підтримати рішення голосуванням. Врешті Вікторія Остапчук отримала 31 і 35 «за», відповідно. До того ж, депутати вирішили внести зміни до Програми «Здоров’я тернополян», аби на наступній сесії ще додати кошти на бланки для медиків.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео