Деякі тернополяни можуть більше не купувати шкільних підручників

c7f17f73d3b55426e3722309e4437d0f

У мережі з’явилися електронні версії підручників з усіх шкільних предметів за 9 клас. Тож тернполяни можуть скористатися ними у вільному доступі.

Переглянути та завантажити підручники можна на сайті Інституту модернізації змісту освіти.

- Цього року під час планової закупівлі нових підручників для 9 класу в тендерних вимогах ми прописали, що разом із друкованою версією видавництво має надати МОН електронну версію книги для вільного розповсюдження, – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич. – Нам треба ще багато працювати як над якістю змісту, так і над візуальним оформленням книг. Це лише перший крок до того, аби згодом запровадити повноцінні мультимедійні підручники, що значно більше відповідають потребам та інтересам сучасних дітей, ніж звичайна паперова книжка, - повідомляють у прес-службі Міністерства освіти України.

Окрім того, Лілія Гриневич пообіцяла, що у всіх школах з’являться нові підручники для 9-х класів, а їх цього року надрукували 8 млн 35 тис. 347 примірників загальною вартістю 328 млн 449 тис. гривень, ще до 1 вересня.

Також на цьому сайті можна завантажити підручники для 4, 7 та 8 класів. Причому для зручності користування електронні версії підручників розділені відповідно до навчальних предметів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео