Віра Олександрович

Тернопільщина: спочатку – свято, робота - згодом

будівля ОДА

Відразу дві сесії Тернопільської обласної ради можуть встигнути провести у жовтні.

Зокрема, на святкове засідання депутатів скличуть уже наступного тижня, адже присвятити його хочуть Дню захисника України. Воно співпало зі святом запорізьких козаків – Покровою Пресвятої Богородиці. Відзначатимуть цей празник традиційно 14 жовтня. Нагадаю, саме у цей день на Тернопіллі відбудуться основні заходи із нагоди 75-тої річниці створення Української повстанської армії, або УПА. Тож і депутатів, і громаду краю, швидше за все, привітають напередодні офіційних урочистостей.

- Дуже багато різних питань уже назріло, тому їх нині розглядають на засіданнях комісій. Але я думаю, у жовтні спершу скличуть урочисту сесію – до Покрови, - розповідає перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний. – А вже згодом відбудеться робоча сесія, бо вже вкрай необхідно вирішувати низку проблем. Думаю, до того часу уже сформують і зміни, які треба внести до бюджету. Адже йде зима, необхідно виділені гроші встигнути освоїти максимально.

Втім, робоча сесія, яку планують провести у кінці жовтня, може бути не такою спокійною, як святкова, вважає Василь Деревляний. І спричинити це можуть ті реформи, за які нещодавно проголосував парламент. Нагадаємо, незгоду із нормами нового Трудового кодексу обласні депутати вже висловили, надіславши керівництву держави звернення.

- Ми вже багато років живемо тут і постійно боремося. Якби керівництво держави прислухалося до інтересів нації, виконувало те, що обіцяло на Майдані, то спротиву не було б, - додає він. – Але я не бачу втілення обіцяного на Майдані! Влада сама провокує людей. Адже українець нині є дійсно менш захищеним, ніж будь-коли. Свавілля – на кожному кроці! Захисту в українця нема.

Наразі майже щодня відбуваються засідання постійних депутатських комісій. Представники усіх фракцій обласної ради активно обговорюють децентралізацію та її наслідки, сперечаються у питаннях ремонту дорожнього і житлово-комунального господарства.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео