Оксана Бучко

Тернополяни отримали вихідний у грудні за рахунок травневого свята

27829-1_large

Тернополяни матимуть новий вихідний. Законопроект № 5496 про святкування Різдва двічі - 25 грудня та 7 січня – пітримало 238 народних депутатів, пише pravda.com.ua. У той же час із переліку вихідних виключають 2 травня.

Голова комітету з питань соцполітики Людмила Денисова перед початком голосувань зазначила, що комітет розглянув дану пропозицію нардепів і підтримує його.

- Комітет звернув увагу, що є країни, які двічі святкують Різдво - Білорусь, Молдова, Ліван та Албанія. Тому ми теж можемо святкувати його і 25 грудня і 7 січня. Але при цьому в проекті трудового кодексу,  який майже прийнятий в цілому, є пункт про виключення 2 травня як святкового, неробочого дня. Думаю, це було б правильно, - сказала Денисова.

Залишити святковим днем лише 1 травня і виключити 2 травня із переліку вихідним закликав також спікер парламенту Андрій Парубій. Голосувати за зміни довелося 6 разів. Більшість представників від фракцій висловили підтримку за дану зміну, підкресливши, що таким чином Україна стане більш «європейською». Закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео