Віра Олександрович

На що Тернопільщина витрачатиме гроші, вирішуватимуть усі разом

ОДА

Проект бюджету Тернопільщини на 2018 рік обласним депутатам роздали на сесії 8 грудня. Втім, це – лише дало старт обговоренню кошторису на наступний рік.

Ми не будемо його сьогодні розглядати, - запевнив голова обласної ради Віктор Овчарук. – Просто із наступного тижня розпочинається бюджетний процес, тому ми роздали документ, щоб ви із ним докладно ознайомитися і внести свої пропозиції.

Які саме цифри заклали у проект обласного бюджету-2018, відомо поки що лише обранцям краян. Проте вони стануть відомі усім уже незабаром. Адже порядок організації розгляду кошторису уже оприлюднили на сайті Тернопільської обласної ради. До слова, на 3-му засіданні 7-ї сесії обласної ради було також таке - ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Отже, уже завтра, 12 грудня, об 11 год. у залі засідань (усі зібрання відбуватимуться на п’ятому поверсі, у каб. 532 – прим.) пройде спільне засідання таких постійних комісій Тернопільської обласної ради: - із питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства; - із питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства, дитинства; - із питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту; - із питань соціального захисту населення та учасників АТО і членів їх сімей.

Наступного дня, 13 грудня, об 11 год. - засідання постійної комісії із питань соціально-економічного розвитку, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної і зовнішньоекономічної діяльності.

Уже 14 грудня відбудеться спільне засідання постійних комісій: - із питань децентралізації та адміністративно-територіальної реформи, архітектури, будівництва, дорожнього та житлово-комунального господарства; - із питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування.

Окрім того, там планують обговорити питання земельних відносин, агропромислового комплексу і розвитку села.

Останнє засідання пройде у п’ятницю, 15 грудня. Разом традиційно об 11.00 зберуться депутати із 2-х комісій: - із питань бюджету; - із питань регламенту, депутатської діяльності, запобігання і протидії корупції, законності та здійснення демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави.

Нагадаємо, бюджет Тернополя на 2018 рік планують ухвалити на сесії 15 грудня. Однак жодних спільних засідань із цього приводу, аби на них могли прийти громадські активісти, представники ЗМІ і експерти, ніхто не оголошував (читайте ТУТприм.)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео