Віра Олександрович

Тернополянин Ігор Василів: «Генпрокурора треба обирати за конкурсом» (відео)

Депутати4

Про стурбованість громадських активістів ситуацією, що останніми днями склалася навколо Національного Антикорупційного Бюро України (НАБУ), на сесії Тернопільської обласної ради  розповів представник ГО «Автомайдан» Ігор Василів.

Нагадаємо, тернополянин – один із членів Ради громадського контролю при НАБУ. Хоча тепер він уже сумнівається у дієвості та загалом існуванні такого органу. Навіть представляючись, він застосував додаток «екс».

[embed]https://youtu.be/zmaQfqNJiHE[/embed]

Минулого тижня озвучили інформацію, що має відверто маніпулятивний характер, - каже він. – І коли Генеральний прокурор Юрій Луценко говорив про це на всеукраїнських телеканалах, він вдавався до відвертої брехні. Ми – представники Ради громадського контролю при НАБУ розуміємо, що це все робиться для того, аби дискредитувати єдиний орган в Україні, який бореться із віп-корупцією.

Василів_ф
Василів_ф

За його словами, у підслідності НАБУ нині є близько 150 справ на вищих посадовців України. І агенти ФБР, і відповідна апаратура для стеження були ввезені законно, переконує Ігор Василів. Окрім того, усі детективи НАБУ обрані за конкурсом, як вимагав закон. Натомість Юрій Луценко, який обійняв свою посаду після Майдану, не зробив нічого, що обіцяв, беручи на себе обов’язки.

[embed]https://youtu.be/E10EcJIYjTQ[/embed]

Відтак активісти вимагають, аби Президент і Верховна рада втрутилися і припинили наступ на НАБУ. І без звільнення Генпрокурора тут не обійтися. По-перше, його варто було обирати так само, як директора НАБУ, - на відкритому конкурсі. По-друге, усіх працівників структур, які покликані боротися з корупцією, теж треба обирати на відкритих конкурсах.

Про те, що також відбувалося у залі, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео