Оксана Бучко

Тернополяни платитимуть у судах більше

razvod-v-ukraine-mozhet-podorozhat

Тернополяни платитимуть більше за подачу до суду деяких заяв, апеляційної скарги, касаційної скарги. Такі зміни діють з 15 грудня 2017 року згідно з розділом 4 Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» №2147-VIII від 03.10.2017р.

Такі нововведення передбачають:

-збільшення максимальної ставки судового збору за подання заяви майнового характеру - з 150 до 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

-ставку судового збору за подання апеляційної скарги - з 110% до 150% ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги; -ставку судового збору за подання касаційної скарги - з 120% до 200% ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.  Здійснюючи судовий збір, потрібно подавати додаткові документи - заяву про видачу судового наказу (0,1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб) та заяву про скасування судового наказу (0,05 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб). Відмінили судовий збір за видачу дубліката судового наказу та виконавчого листа, а також за роздрукування технічного запису судового засідання.

Окрім того, менше людей матимуть змогу отримати звільнення від оплати судового збору.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео