Віра Олександрович

Олександр Богомол пообіцяв розібратися із… «карткою тернополянина» (відео)

PM883image002

Усі чотири провадження, відкриті внаслідок дій протестувальників під час протистоянь, що відбувалися під Тернопільською міською радою впродовж 2017 року, уже закрили.

Винні, як то кажуть, відбулися переляком, адже понесли адміністративну відповідальність за статтею про дрібне хуліганство. Про це розповів начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол. Натомість криміналу у перешкоджанні трьом депутатам, яких не пускали до зали засідань, поліцейські, за його словами не помітили (про те, що відбувалося під мерією, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Кримінальна відповідальність за перешкоджання депутатській діяльності у даному випадку не настала, - додає він. – Ні слідство, ні прокуратура не вбачає у тих протистояннях, власне, перешкоджання депутатській діяльності.

До речі, журналісти нагадали про зафіксований факт перешкоджання роботі журналіста під час тих же подій під мерією. Репортер одного із тернопільських видань Тетяна Колесник із цього приводу подала офіційну скаргу до поліції. Втім, виявилося, що полковник знає, що така кримінальна справа є, але не в курсі розслідування.

Принагідно пообіцяв Олександр Богомол розібратися і в законності «картки тернополянина». Спонукало його до цього звернення тернопільської журналістки Ірини Белякової. Цей запит оформлять через рапорт і зможуть розслідувати.

Чи вивчали у поліції питання «картки тернополянина»? Зокрема, у розрізі того, що нівелюються права людини, гарантовані державою, і задекларовані законодавством пільги, - каже вона. – Йдеться про інвалідів, працівників поліції, студентів і навіть пенсіонерів. Учнівський квиток, наприклад, через рішення ухвалене міською радою нині не діє. І немає пільгового проїзду…

Це питання у поліції, як виявилося поки що не вивчали, а тепер – будуть.

[embed]https://youtu.be/J2lohr_4M34[/embed]

Йшлося під час прес-конференції також про таке – читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Відео автора, фото – із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео