Тернополянам на замітку: 7 правил схуднення

1349088465

Тернополяни, які некомфортно відчувають себе у власному тілі часто задумуються про схуднення. Однак, у більшості людей цей процес асоціюється із дієтою. Сьогодні ТЕРЕН розповість, як схуднути дотримуючись 7-ми правил.

Правило №1: щоб схуднути, потрібно спати

Вчені давно з'ясували, що хронічне недосипання провокує розвиток ожиріння. Недолік сну позначається на загальній працездатності, але головне - поки ми перебуваємо в світі сновидінь, організм виробляє гормон серотонін (гормон задоволення. Людина з хронічним недосипом намагається компенсувати позитивні емоції їжею.

Правило №2: щоб схуднути, потрібно пити воду

Про те, що без води організм не може повноцінно функціонувати, знає кожен. Але існує «формула пиття», слідуючи якій можна спокійно позбавлятися від 1 кг в тиждень взагалі без дієт! Помножте свою вагу на 40 і отримаєте вашу добову норму води.

Правило №3: щоб схуднути, потрібно позбутися від баласту

У нашому випадку баласт - це все, що заважає йти по життю легко: чіпси, гамбургери, солодкі напої, картопля-фрі, горішки в паніровці з спецій. Список продовжите самі - у кожного свій улюблений баласт, з яким доведеться розлучитися. Він осідає на боках, талії і тягне на дно.

Правило №4: щоб схуднути, потрібно забути слово «цукор»

Вчені встановили, що цукор організму не потрібен взагалі. Від його відсутності всі органи тільки зітхнуть від полегшення.

Правило №5: щоб схуднути, потрібно їсти правильні вуглеводи

Адже ви не хочете відмовлятися від вуглеводів? І правильно, наш організм потребує комплексу: білки, жири, вуглеводи. Але останні повинні бути правильними - з низьким глікемічним індексом. Відомо, що високий ГІ приводить до підвищення цукру в крові, сприяє відкладанню жирів і провокує хронічне відчуття голоду. Замість пластівців швидкого приготування - каші з круп (особливо гречана), замість здоби - цільнозернові хлібці.

Правило №6: щоб не рахувати калорії, потрібно знизити жирність їжі

Якщо ви не хочете рахувати калорії, але хочете  схуднути, вам доведеться автоматично знизити жирність їжі. Всі необхідні жири можна отримати шляхом додавання 1-2 столових ложок льняного або оливкового масла в готові страви. А ось інші жири доведеться скоротити. Жирна їжа - не дорівнює ситної їжі. Уявіть собі шматок сала і шматок дієтичного м'яса.

Правило №7: щоб схуднути, потрібно швидко рухатися

Без руху ваше схуднення може розтягнутися на роки. Але варто хоча б раз в день розганяти серцевий ритм до 140-150 ударів (а це - кардіонагрузки), як спалювання жирів зросте мінімум в 1,5 рази! Немає часу на фітнес-зал і немає грошей на покупку тренажера? Скакалка - кращий кардіотренажер в світі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео