Віра Олександрович

Гімн України і хвилина мовчання: як боєць АТО повчав депутатів Тернопільщини (фото, відео)

ОДА

Хвилиною мовчання за загиблими на сході України і Славнем України розпочали 2-ге засідання 8-ї сесії Тернопільської обласної ради сьогодні, 28 березня. Проте сталося це – не просто так, бо змусив депутатів до цього боєць АТО, який був присутній у залі.

Нагадаємо, на засіданні, що відбулося 13 березня, вимогу про хвилину мовчання і виконання Гімну поставили вояки і волонтери. Оскільки нині депутати так не вчинили, ініціативу у свої руки взяв голова громадської спілки «Об’єднання учасників АТО Тернопілля» Дмитро Харчук. І він таки свого добився.

[embed]https://youtu.be/06Dwsu9gCb8[/embed]
- Ну, що ви на нас тиснете! – не витримав депутат від БПП Мирослав Білик.

Голова обласної ради Віктор Овчарук у дискусію не вступав, а пояснив, що Славнем і хвилиною мовчання депутати погодилися розпочинати кожну сесію. Робити це перед кожним засіданням, мовляв, не дозволяє регламент – у ньому таке не передбачили.

Зала3
Зала3

гості4
гості4

Нагадаємо, через те, що у залі зібралося чимало гостей, плани щодо проведення сесії Віктору Овчаруку довелося суттєво змінити.

[embed]https://youtu.be/qpavykDrH7w[/embed]

Виступити з трибуни «поза планом» вдалося і колезі Дмитра Харчука. Чоловік, який у 2014-му пішов на фронт добровольцем і захищав ДАП, озвучив звернення від громади Підволочищини. Там люди дуже стурбовані ситуацією із місцевими кар’єрами і тим, що правоохоронні органи належно на цю проблему не реагують.

карєри
карєри

[embed]https://youtu.be/kmnTkSYi10g[/embed]

До слова, депутатам таки вдалося зорганізуватися на активну роботу. На засіданні врешті ухвалили чимало важливих робочих питань: - «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2018 рік між Львівською обласною радою та Тернопільською обласною радою», - «Про затвердження договору між Городницькою сільською радою Гусятинського району та Тернопільською обласною радою про міжбюджетний трансферт на 2018 рік», - «Про затвердження угоди між Підгаєцькою районною радою та Тернопільською обласною радою про співфінансування проекту «Енергоефективний проект розвитку: капітальний ремонт Завалівської школи І-ІІІ ступенів Підгаєцької райради (утеплення фасаду, заміна вікон) в рамках реалізації проекту «Комплексна термомодернізація загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Підгаєцької райради» на 2018 рік«, - »Про затвердження угоди між Підгаєцькою райрадою та Тернопільською обласною радою про передачу видатків на фінансування програми організації рятування людей на водних об’єктах Тернопільської області на 2015-2019 рр.«, - »Про затвердження угоди між Бережанською райрадою і Тернопільською облрадою про співфінансування проектів «Енергоефективний проект розвитку: реконструкція системи опалення зі встановленням енергоефективних котлів на альтернативних видах палива і заміна покрівлі з утепленням фасаду Вербівської школи І-ІІ ступенів на вул. Мазепи, 40 в с. Вербів Бережанського району на 2018 рік», - «Про затвердження угоди №10 між Хоростківською міською радою ОТГ Гусятинського району Тернопільської області і Тернопільською обласною радою на 2018 рік», - «Про затвердження угоди про передачу міжбюджетного трансферту із Чортківського районного бюджету Тернопільському обласному бюджету на 2018 рік», - «Про затвердження угоди між Бучацькою міською радою та Тернопільською обласною радою про співфінансування проекту «Реставрація пам’ятки архітектури XVIII ст. Ратуші в м. Бучачі (охоронний №650) Тернопільської області» на 2018 рік» та інші.

Депутати2
Депутати2

Гості2
Гості2

Уже о 16.42 засідання закрили. Коли відбудеться наступне, оголосять згодом. Про те, що також відбувалося на засіданні, читайте ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео