Кременецький міський голова відреагував на звинувачення

IMG_2615

Офіційну заяву з реакцією міського голови Кременця Олексія Ковальчука на серйозні звинувачення оприлюднили на сайті Кременецької міської ради. У зверненні Ковальчук запевняє, що брудні піар-акції не виведуть його із рівноваги.

«Політичні події в Україні, пов’язані із виборчими перегонами, завжди супроводжувались різноманітними піар-акціями. Кременець не виняток у цьому розмаїтті фантазій політтехнологів. Наше місто «прикрасили» плакатами за підписом «Правого сектору» із звинуваченнями мене у тяжких злочинах, а саме: зникненні громадського активіста Віталія Коника і ще гірше, причетності до вбивства депутата міської ради Віталія Ващенка. Насправді ж, із В. Коником я ніколи не мав жодних відносин, навіть не спілкувався з ним. Як громадянин та міський голова глибоко стурбований зникненням цієї людини. Ще більш абсурдними є звинувачення щодо моєї причетності до вбивства В. Ващенка. За два роки слідства до мене не було жодного звинувачення з боку правоохоронних органів. У цьому спектаклі абсурду немає меж цинізму закулісних режисерів, які перед виборами готові опуститись до примітивної брехні  та відвертих, безпідставних наклепів, під виглядом боротьби із корупцією.

Кульмінацією неправомірних дій активістів стали погрози та залякування мене, як міського голови, та членів моєї родини. Зокрема, під час проведення робочої наради, 5 травня, депутат міської ради Олександр Гринюк, демонстративно вручив мені мотузку і мило, намагаючись здійснити на мене психологічний тиск і довести мене до самогубства. Такі дії є неправомірними і не зможуть вивести мене із рівноваги, бо в своїй діяльності керуюсь Конституцією та Законами України. За свої дії дам відповідь перед громадою міста, судом людським і Божим…» – йдеться у заяві.

Очевидно, що під час вручення «подарунка» міському голові очікувалася інша реакція. Проте, Олексій Ковальчук повівся стримано та на провокацію не відповів.

Фото Кременецька міська рада

Вибір читачів за тиждень

Відео