«Тернополянам розкажуть як комунікувати з поліцією в режимі онлайн»

фото

Чому сусід — наркоторговець досі не за ґратами? Коли поліцейський має право на обшук людини? Чи можливо притягти до відповідальності шахрая на базарі? Де приймає ваш дільничний? Як домогтись закриття «наливайки» біля дому? В Тернополі презентують сервіс, який допоможе знайти відповідь на будь-яке питання про роботу поліції в місті.

28 травня об 11:00 в актовому залі Управління патрульної поліції Тернополя відбудеться презентація онлайн-сервісу «Bezpechne.community», покликаного налагодити взаємодію поліції та громади для спільного вирішення проблем міста. Це баготофункціональний сайт, основою якого є інтерактивна карта міста. За допомоги сервісу користувачі можуть:

  • поставити поліції питання та отримати відповідь-роз’яснення;
  • проінформувати поліцію про небезпечні місця власного району, вулиці чи двору;
  • більше дізнатись про права та обов’язки поліцейських;
  • на наступному етапі реалізації проекту — віртуально познайомитись зі своїм;
  • дільничним інспектором. До речі, Тернопіль буде першим містом в Україні, де громадяни зможуть офіційно спілкуватись з дільничним приватними повідомленнями.

На зустріч буде присутнім керівництво управління партульної поліції Тернопільської області та ГУНП в Тернопільській області, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Запрошуємо також долучитися журналістів та громадських активістів.

В Тернополі такий сервіс буде впроваджуватися в рамках маштабного безпекового проекту Офіс безпеки, який реалізовує ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики» (Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі). Модерувати ресурс у Тернополі буде Ірина Білик irasymu@gmail.com, 0668026107), за деталями можна звертатися до неї.

Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі.

Довідка: Центр громадського контролю «Дій!» - проект чеської організації People in Need за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проект полягає у розбудові в Україні мережі моніторингових центрів, які опікуються питаннями громадського контролю за діяльністю органів місцевої влади. До основних компонентів діяльності проекту відносяться: моніторинг та аналітика, адвокація, громадсько-правова просвіта, створення проактивності місцевого громадського сектору та його консолідація. Мережа на цьому етапі охоплює ключові міста в Україні, де на сьогодні цікава і динамічна громадсько-політична активність - Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ та Маріуполь (Донеччина).

Вибір читачів за тиждень

Відео