На Тернопільщині презентували книгу блаженнішого Любомира (фото)

dsc_0077

У рамках відзначення першої річниці відходу до вічності світлої пам'яті блаженнішого Любомира Гузара у Кальному на Зборівщині відбулася презентація книжки «Найдорожча Мамусю!» – листування о. Любомира Гузара зі свою мамою Ростиславою. Про це повідомляється на сайті Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Спеціально на захід до села, в якому парохом був дідусь блаженнішого по материнській лінії о. Лука Демчук, проживала і вінчалася з Ярославом Гузаром його мама Ростислава, приїхала племінниця Марія Рипан з Канади.

Марія Рипан – донька рідної сестри блаженнішого Любомира – Марти. Вона - відома майстриня жіночих прикрас із бісеру та дослідниця українського народного мистецтва. Пані Марія представила свою титанічну наукову розвідку з відеопрезентацією про родовід духовного батька України Патріарха Гузара.

Перед презентацією відбулася дуже зворушлива і тепла зустріч гості із жителями Кального. Щирі слова, хліб-сіль та щемлива пісня про рідне село неабияк збентежили пані Рипан. Місцевий парох о. Іван Гавдяк подарував їй гравюру місцевої церкви, якій уже понад два століття. Власне перед храмом знаходиться могила о. Луки Демчука, біля якої пролунала молитва за упокій душі о. Луки та блаженнішого Любомира. Сама презентація почалася з представлення короткої історії родини о. Луки Демчука (він був парохом Кального, а блаженніший Любомир Гузар – його онук), представники якої несли священичу службу в Рукомиші, Завалові, Кальному.

DSC_0029
DSC_0029

DSC_0053
DSC_0053

DSC_0061
DSC_0061

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео