Віра Олександрович

Тернопіль: про індустріальний парк і «революцію», що допомогла Зіню та Ібрагімову (фото)

Основне

Індустріальному парку на вул. Микулинецькій у Тернополі «дадуть добро». Тепер – уже остаточно. І головним контролером при втіленні цих планів стане… Іван Зінь. Натомість виділення грошей на це тепер залежатиме від Михайла Ібрагімова.

Проект рішення «Про створення індустріального парку «Тернопіль» і затвердження Концепції індустріального парку «Тернопіль» уже є на сайті міської ради. Його автор - начальник управління економіки, промисловості і праці міської ради Тетяна Корчак.

Корчак
Корчак

На думку міських чиновників, індустріальний парк потрібен для «забезпечення сприятливих умов для залучення інвестицій в економіку міста, активізації економічного розвитку і підвищення інвестиційної привабливості міста, розвитку сучасної виробничої і ринкової інфраструктури, створення нових робочих місць, а також зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів».

Отже, створять індустріальний парк «Тернопіль» на відведеній земельній ділянці площею 15 га за адресою: вул. Микулинецька, терміном на 30 років, з моменту реєстрації уповноваженим Державним органом, який може бути продовжено відповідно до потреб ініціатора створення, керуючої компанії та учасників індустріального парку.

Карта
Карта

Власне, про це «Терен» вже писав докладно. Повідомляли ми і про те, що жителям Тернополя бракує інформації про далекоглядні плани влади (читайте ТУТ і ТУТ прим.).

Отже, після затвердження Концепції індустріального парку «Тернопіль», виконавчий комітет міської ради повинен подати в уповноважений державний орган документи для включення індустріального парку «Тернопіль» до Реєстру індустріальних парків. А контроль за виконанням цього рішення покладуть на постійну комісію міської ради із питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів і туризму.

Радикали
Радикали

Нагадаємо, головою цієї комісії віднедавна є свободівець Іван Зінь. Адже екс-голова Михайло Ібрагімов із БПП тепер очолює постійну комісію міської ради із питань бюджету та фінансів (рішення ухвалили на сесії 15 червня – прим.). У цьому кріслі він - уже третій, за час існування цієї депутатської каденції. Адже спершу міськими фінансами опікувався Ігор Турський, а коли у нього забрали мандат, то передали «кермо» радикалці Оксані Яциковській. Крісло у неї відібрали після «революції» у фракції цієї партії.

Зінь_з_бородою
Зінь_з_бородою

Ця прикра подія, за словами самої пані Яциковської, сталася через підтримку радикалами створення окремої об’єднаної територіальної громади у Білій. Зазначимо, у цій справі – не все просто. Адже головою фракції «Радикальної партії Олега Ляшка» в обласні раді, де власне і ухвалювали зміни до Перспективного плану територій громад Тернопілля (читайте ТУТприм.), є син пані Оксани – Богдан, а головою бюджетної комісії у Білецькій сільській раді наразі – Ігор Яциковський, тобто - чоловік депутатки. Висновки читач зробить сам…

Серетний
Серетний

Тоді ж на сесії, до речі, змінили і голову фракції «Радикальної партії Олега Ляшка». Замість Святослава Півторака відповідати за ефективність роботи партійців буде Тарас Серетний. Останній, нагадаємо, теж має «рильце у пушку», адже став підозрюваним у справі про хабарництво. Як повідомили в обласній прокуратурі, її уже передали до суду.

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео