Віра Олександрович

На Тернопільщині роми також будуть під особливою охороною (відео)

Термінові заходи для захисту ромів по всій Україні проведуть поліцейські. Усе – для того, щоб попередити подальші напади. Тернопільщина – не виняток.

Нагадаємо, на селекторній нараді про це заявив голова Національної поліції Сергій Князєв. За його словами, співробітники поліції превенції і патрульні проведуть низку заходів для встановлення місць проживання і тимчасового перебування ромів, а також їх пересування по країні. Тож у Тернополі вже почали виконувати наказ керівника, зауважив на засіданні колегії обласної держадміністрації Олександр Богомол.

- Такі випадки нівелюють усі наші іміджеві «плюси» на рівні Європи і світу, - каже він.

Спричинили таку реакцію події, що сталися у Львові. Як раніше повідомлялося, суд уже обрав запобіжний захід для восьми підозрюваних (семеро із них - неповнолітні) у тому нападі на ромів, адже там загинув один чоловік, кілька людей були поранені.

- Насправді, ті молоді хлопці, як виявилося, раніше займалися корисною справою – вони замальовували написи про продаж наркотиків, які помічали на будинках, - розповідає пан Богомол. – Але цього разу в хід пішли ножі. Вони їх взяли, щоб порізати намети ромів, але ніхто не врахував, що у тих наметах будуть люди, що постраждають навіть діти.

У поліції посилять заходи для захисту ромів, тому що прогнозують можливість масових заворушень. А допускати самосуд – не можна в жодному разі.

За його словами, замовники погрому табору у Львові уже відомі. Тож уже зрозуміло, що представників націонал-патріотичних сил просто використали задля розхитування ситуації в державі.

До речі, захист – захистом, але Олександр Богомол наголосив: якщо роми чинитимуть протизаконне, їх неодмінно притягуватимуть до відповідальності. Під час засідання колегії ОДА йшлося також про таке – читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео