Віра Олександрович

Кременецький ліцей спіймав облизня - віддавати йому приміщення депутати не поспішають (фото, відео)

Обласні депутати сьогодні, 17 липня, розглянули 5 питань порядку денного і… пішли на нараду президії найвищого представницького органу Тернопільщини.

Загалом під час засідання обійшлося без серйозних ексцесів, проте спокійним його назвати все одно важко (читайте ТУТ і ТУТ – прим.).

Президія
Президія

Відповідно до ч. 4, 8 та 10 ст. 46 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», а також рішення Тернопільської обласної ради від 20.07.2016 р , сесію розпочали з розгляду електронної петиції. Вона стосувалася клопотання Кременецької районної ради щодо передачі їм приміщення, необхідного місцевому ліцею. Втім, думки депутатів щодо петиції і навіть шляху, який обрали захисники ліцею, відразу розійшлися.

Голови постійних комісій, які розглядали питання, ініційоване петицією, інформували колег про свої висновки. Зокрема,  голова постійної комісії із питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Ігор Леськів повідомив, що у членів очолюваної ним комісії щодо згаданого питання спільної думки немає.

Натомість голова комісії із питань соціально-економічного розвитку, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності Лариса Римар повідомила, що її колеги прийняли рішення винести це складне питання на розгляд сесії.

– На жаль, ми вже маємо сумну практику, коли передавали приміщення комунальної власності облради на районний рівень і все врешті пропадало, – додає керівник фракції ВО «Свобода» Олег Сиротюк. – Тому треба ще подумати…

Керівник фракції БПП Любомир Білик, у свою чергу, зауважив, що автори петиції взагалі обрали «некоректний спосіб» для звернення до депутатів. Мовляв, комісію з питання Кременецького ліцею політики створили, а виглядає так, ніби вони нічого не розуміють, а розглядати питання мусять.

Леськів
Леськів

– Нагадаю, йдеться про заклад, який має чим пишатися, – додає гуманітарний заступник голови облради Любомир Крупа. – Його випускники показували дуже хороші результати під час ЗНО. Втім, умови навчання там – бажають кращого і це питання давно треба було вирішувати.

До дискусії підключився голова обласної держадміністрації і одночасно депутат Степан Барна. З його слів, ліцей розрахований на 180 учнів, а навчаються нині в ньому 260 дітей.

 З’ясувалося, що приміщення, на яке претендує заклад, не використовують з 1993 року. Там уже й фундамент тріщину дав. Тому дехто з депутатів взагалі засумнівався, чи варто той «довгобуд» віддавати Кременецькій райраді. Мовляв, краще збудувати щось нове і сучасне. Отже, петицію політики все-таки не підтримали, а натомість створили робочу групу для глибшого вивчення питання. Згодом його планують винести на розгляд сесії вже в іншому ракурсі – як рішення сесії, а не як петицію.

Додамо, у порядку денному було ще кілька гострих питань. Про це на «Терені» - згодом.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео