Віра Олександрович

І таке буває: у Тернополі скликали депутатів через Кременецький ліцей

Дев’яту сесію Тернопільської обласної ради запланували на вівторок, 17 липня. Засідання має розпочатися о 10 годині у приміщенні конференц-зали, що на вул. Грушевського, 8.

Розпорядження про скликання депутатів підписав голова обласної ради Віктор Овчарук.

Як повідомили в апараті головного представницького органу краю, на розгляд політиків насамперед винесуть питання: «Про розгляд електронної петиції «Розгляд клопотання Кременецької районної ради», що була розміщена на офіційному сайті Тернопільської обласної ради 11 червня 2018 р і набрала 500 голосів на свою підтримку.

Про що саме йдеться? Докладно з цим документом можна ознайомитися ТУТ. Якщо коротко, то автор петиції – директор Кременецького ліцею імені Уласа Самчука Анатолій Аврамишин просить обласних депутатів «у першочерговому порядку передати у комунальну власність району приміщення». Йдеться про будівлю колишньої Кременецької школи №2. Інакше, у ліцеї не зможуть створити умов, яких вимагає Закон «Про освіту». Мовляв, немає де «облаштувати належним чином кабінети фізики, хімії, біології, створити спортивний і актовий зал, розширити потужності з вивчення профільних предметів». І в обласній раді вже почали обговорювати це питання.

Розпорядження
Розпорядження

Втім, із часу, коли відбулася минула сесія обласної ради, вже пройшов місяць. Тому на розгляд депутатів можуть винести й інші проекти рішень, подані їхніми колегами. Наприклад:

- Проект рішення №1121 – «Про затвердження положення про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва в Тернопільській області»;

- Проект рішення №1120 – «Про програму зайнятості населення Тернопільської області на 2018-2020 роки»;

- Проект рішення №1119 – «Про внесення змін до рішення Тернопільської обласної ради від 8.12.2017 р. № 848» та інші.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео