Віра Олександрович

Яблуко від яблуні: діти тернопільських політиків і активістів мають власні таланти і заслуговують на відзнаки

стипендія

Проект рішення «Про призначення іменних стипендій Тернопільської міської ради у галузі освіти для обдарованих дітей» уже з’явився на офіційному сайті мерії.

Його автор – начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. Вона традиційно подає пропозиції з метою підтримки обдарованих, талановитих учнів загальноосвітніх навчальних закладів Тернополя. Депутати їх підтримують уже другий рік поспіль (коли відбудеться наступна сесія – поки що невідомо – прим.)

Зокрема, призначити іменні стипендії в галузі наук обдарованим і талановитим учням загальноосвітніх навчальних закладів Тернополя у 2017-2018 н. р. пропонують 72-м учням (повний перелік дивіться - ТУТ). Цікаво, що у цьому переліку є, наприклад, донька міського депутата Святослава Півторака – Олеся-Марія. Вона – претендент на стипендію ім. Володимира Лучаківського у галузі учнівського самоврядування. Адже у 2018 р. вона стала президентом міського учнівського самоврядування «Наснага» (читайте ТУТ прим.). Окрім того дівчина є переможцем ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України (диплом ІІ ступеня).

До того ж, на стипендію ім. Володимира Гнатюка у галузі літературознавства і поезії претендує Дарина Сліпченко – донька керівника міської організації ВО «Батьківщина» Миколи Сліпченка. Що цікаво, обидві школярки навчаються у Тернопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Натомість призначити стипендії міського голови - «Кращий учень школи» обдарованим і талановитим учням загальноосвітніх навчальних закладів Тернополя у 2017-2018 н. р. планують 33-м підліткам (повний перелік дивіться - ТУТ). Серед них - і учениця Тернопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-економічний ліцей №9 ім. І. Блажкевич» Роксолана Малиняк. Очевидно, донька голови Експертно-аналітичної групи «Акцент» Богдана Малиняка. Дівчинка дійсно має чим пишатися – у її доробку призові місця багатьох Всеукраїнських олімпіад, причому - з різних навчальних дисциплін. Є у неї і подяка за проявлений хист, завзятість та патріотизм у Молодіжному конкурсі мистецької майстерності ім. Героя «Небесної сотні» Назарія Войтовича.

До речі, відповідальність за своєчасну виплату стипендій лежить на управлінні освіти і науки, а контроль за виконанням цього рішення - прерогатива постійних комісій міської ради з гуманітарних питань (голова – Володимир Місько), а також з питань бюджету та фінансів (голова – Михайло Ібрагімов).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео